Greenyard zet al haar bestaande bankleningen om in duurzaamheidsleningen

Greenyard kondigt aan dat het al haar bestaande bankleningen binnen haar 'Senior Facility Agreement' omzet in duurzaamheids-gebonden leningen. De commerciële voorwaarden van de leningen bij Greenyards syndicaatsbanken worden rechtstreeks gekoppeld aan de duurzaamheidsprestaties van het bedrijf, en dat op drie specifieke domeinen: maatregelen tegen klimaatverandering, waterverbruik en verantwoord inkopen. De KPI’s zijn gericht op 2027, ze worden jaarlijks gemeten en ze zijn afgestemd op Greenyards 'Sustainability Roadmap'.

Op het gebied van de klimaatverandering heeft de onderneming twee duidelijke ambities. Ten eerste wil Greenyard haar Scope 1 en 2 broeikasgasemissies met meer dan 50% verminderen binnen de looptijd van de lening. Daarnaast wil het haar Scope 3 emissies verlagen door haar leveranciers en telers te stimuleren om zelf klimaatdoelstellingen vast te leggen. Het doel is om te komen tot een totaal volume van 70% van de aankoopwaarde van goederen en diensten van dit soort leveranciers, zo meldt de organisatie.

Wat betreft watergebruik, streeft Greenyard ernaar om de absolute hoeveelheid water die door de volledige groep wordt gebruikt met 480 000m³ te verminderen. Dit komt neer op een besparing van bijna 12% ten opzichte van het referentiejaar. Ten derde wil Greenyard, geheel in lijn met de ambities van het 'Sustainability Initiative Fruit and Vegetables' (SIFAV), het percentage goederen dat afkomstig is van gecertificeerde telers in landen met een hoog en gemiddeld risico verhogen tot 93%.

Het bereiken van deze ESG-KPI's, traceerbare cijfers over de impact van de activiteiten op milieu, maatschappij en bestuur, zal gevolgen hebben voor de rentemarges, aangezien de kredietverstrekkers een korting zullen toepassen op de bestaande marge of een boete zullen toevoegen aan de bestaande marge.

Geert Peeters, CFO: "Deze belangrijke stap toont eens te meer aan dat duurzaamheid een integraal onderdeel is van al onze besluitvormingsprocessen. We hebben onze duurzaamheidsambities vertaald in concrete doelstellingen voor de komende jaren en we zijn ook geëngageerd, gedisciplineerd en gemotiveerd om ze te bereiken. Wij zijn dankbaar voor de positieve discussies met onze banken, die de tijd hebben genomen om de complexiteit van groenten en fruit goed te begrijpen. Het is bekend dat groenten en fruit de meest duurzame voedselcategorie zijn. Toch nemen wij het ter harte om ook binnen onze eigen bedrijfsvoering de impact voortdurend te verlagen en ook onze leveranciers te stimuleren om zich toe te leggen op het ESG-traject. Voor Greenyard is er maar één weg en dat is streven naar alsmaar groener en duurzamer."

Voor meer informatie:
Greenyard
info@greenyard.group 
www.greenyard.group    


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven