Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaanse teler groeit naar 30 hectare

Het Italiaanse Fri-El Green House, bekend van het merk H2Orto, is gegroeid naar dertig hectare kasteelt die net in productie is. Dat zijn er 10 meer dan nu. Florian Gostner, de directeur van dit bedrijf uit Ostellato, in de provincie Ferrara, dat jaarrond tomaten teelt, vertelt erover.

"We hebben momenteel 20 hectare in productie", zegt hij eind januari. "Vanaf maart worden er dat 30. Momenteel telen we trostomaten, premium trostomaten en cocktail pruimtomaten. Ook in het buitenland krijgen we voet aan de grond, met Oostenrijk en Duitsland als belangrijkste bestemmingen."

Gostner wijst erop dat in de koude maanden 75% van de opbrengst in het buitenland wordt afgezet en 25% in Italiƫ. In de zomer is het andersom.

Florian Gostner (foto Pierluigi Benini)

De winstmarges blijven bevredigend, aangezien voor de verwarming van de kassen de energie benut wordt die wordt opgewekt door biogasinstallaties, warmtekrachtkoppeling en zonnepanelen.

"In december leed de markt een terugval en daalden de bestellingen. Het gemiddelde voor 2022 is in ieder geval bevredigend, maar de afgelopen 4 maanden hebben we een aanzienlijke prijsdaling gezien."

In 2023 blijft er aandacht voor Strabena, een mini pruimtomaat. "Na het succes in het buitenland willen we deze tomaat ook permanent leveren aan de Italiaanse retail onder het merk H2Orto. Het is een trostomaat met een hoog suikergehalte (brixwaarde van 8-9) en een intense en bijzondere smaak."

Voor meer informatie:
H2Orto
Via delle Serre 1
44020 Ostellato (Ferrara) - Italiƫ
Tel: +39 (0)533 57411
www.h2orto.it

Publicatiedatum: