Siemens en 80 Acres werken samen om vertical farming op te schalen

Siemens gaat samenwerken met indoor farmbedrijf 80 Acres Farms. Met vijf teeltfaciliteiten in het zuidwesten van Ohio, een nieuwe vertical farm in Florence (Kentucky), een toekomstige vestiging in Covington (Georgia) en R&D-faciliteiten in Arkansas en Nederland, is 80 Acres Farms gespecialiseerd in de teelt van het voedsel van de volgende generatie: voedsel dat wordt geteeld in milieuvriendelijke indoor farms dicht bij de consument.

Ondersteund door een initiële investering van Siemens Financial Services, zijn de twee entiteiten een partnerschap aangegaan 'om innovatieve technologie toe te passen ter bevordering van duurzame, gezonde, traceerbare en productievere teeltpraktijken.'

80 Acres Farms gaat technieken van Siemens, variërend van intelligente faciliteits- en energiebeheer-systemen tot geavanceerde industriële automatiseringstechnologie, gebruiken om haar activiteiten te optimaliseren en te standaardiseren. Het uiteindelijke doel is om voedselzekerheid wereldwijd te ondersteunen.

"We horen weleens dat voedsel een medicijn is. Wel, vertical farming is een kans om dit concept werkelijkheid te doen worden, en het gebruik van technologie door 80 Acres Farms vormt nu de weg voorwaarts voor deze transformatieve benadering van voedselproductie", zegt Barbara Humpton, voorzitter en CEO van Siemens USA. "In deze tijd van veranderingen en ontwrichting – en in een wereld die steeds meer 'glocal' wordt – vertegenwoordigt wat ik zie bij 80 Acres Farms zowel het doel als de kracht van de industriële technologieën die nu direct voor ons beschikbaar zijn: het vermogen om overal ter wereld uit te vinden en onze wereldveranderende oplossingen waar dan ook op te schalen."  

De grootschalige samenwerking van Siemens omvat de optimalisatie, automatisering en controle van de teeltfaciliteiten en -processen van 80 Acres. In samenwerking met Infinite Acres, de technologiedochter van het bedrijf, ondersteunt Siemens de industrialisatie en schaalvergroting van het Loop-platform, een oplossing die software en algoritmen voor gewasbeheer, omgevingscontroles, robotica en automatisering omvat.

"Infinite Acres heeft het Loop-platform ontworpen in samenwerking met technologiepartners zoals Priva, Ocado en Signify. Onze nieuwe samenwerking met Siemens tilt ons technologieplatform naar een nieuw niveau door de 360°-benadering van software en verbonden hardware-oplossingen, van digitale tweelingen tot geavanceerde bedieningselementen", zegt Tisha Livingston, medeoprichtster van 80 Acres Farms en CEO van Infinite Acres.

Siemens Smart Infrastructure levert stroomdistributieapparatuur, terwijl de energie- en gebouwbeheertechnologieën binnen de faciliteiten helpen bij het bewaken van brand- en levensveiligheid, beveiliging en stroomdistributiesystemen, allemaal vanuit één enkele interface. Siemens Digital Industries zal een reeks geavanceerde industriële automatiseringstechnologieën installeren om de productielijn te helpen automatiseren, terwijl randapparaten en mens-machine-interfaces de controlesystemen van de teeltfaciliteiten monitoren en updaten. Siemens Digital Industries Software gaat dieper in op de teeltprocessen en ontwikkelt momenteel een digitale tweeling om de plantengroei onder verschillende omstandigheden te voorspellen en om toekomstige teeltfaciliteiten te optimaliseren voor groei en transport.

"In slechts zeven jaar tijd zijn we opgeschaald van een enkele R&D-faciliteit naar een hightech modulair systeem dat we over de hele wereld kunnen inzetten", zegt Mike Zelkind, medeoprichter en CEO van 80 Acres Farms. "Door onze technologie en infrastructuur te standaardiseren, kunnen ze wereldwijd snel en effectief worden opgeschaald. Door een netwerk van toegewijde wereldwijde partners zoals Siemens op te bouwen, kunnen we in enkele jaren tijd tientallen miljoenen mensen meer voeden."

Met het oog op de toekomst maakt de R&D-tak van Siemens, Siemens Technology, gebruik van kunstmatige intelligentie en machine learning om een app te ontwikkelen die software optimaliseert om onregelmatigheden te identificeren en ongunstige omstandigheden in de teeltfaciliteiten te vermijden.

Voor meer informatie:
80 Acres Farms
www.80acresfarms.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.