Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verticaal telen op een cruiseschip

De 6.762 passagiers tellende MSC World Europa, momenteel aangemeerd in Doha, Qatar, introduceert een nieuw restaurantconcept, de Chef's Garden Kitchen, een door Babylon Micro-Farms aangedreven teeltruimte op zee met kruiden, groenten en garneringsproducten.

Alexander Olesen, Babylon Micro-Farms oprichter en CEO: "Het telen van verse producten aan boord van een cruiseschip dat de hele wereld rondvaart is een perfecte illustratie van Babylon's remote management technologie. Vanuit ons hoofdkantoor in Richmond, Virginia, zijn we in staat om een veilige, betrouwbare en gemakkelijke teeltervaring te leveren aan Niklas Eksedt en zijn team. Micro-Farms op locatie worden een belangrijk onderdeel van de aanvoerketen voor verse ingrediënten en het is spannend om de grenzen van lokale voedselteelt te verleggen met deze eerste installatie op volle zee. We waarderen het vertrouwen van MSC in Babylon en onze micro-farms en er vinden al gesprekken plaats over de uitrol van extra MSC schepen die momenteel in aanbouw zijn."

Sterrenchef, tv-persoonlijkheid en auteur Niklas Ekstedt heeft in samenwerking met MSC Cruises het menu voor het specialiteitenrestaurant Chef's Garden Kitchen ontworpen, met de nadruk op natuurlijke ingrediënten en een 'farm-to-ocean'-ethos.

Niklas Ekstedt werd geboren in Zweden als zoon van een groentenverkoper en kreeg al op jonge leeftijd een sterke band met de natuur en de smaken van de aarde. Dit nieuwe restaurant beschikt over de eerste hydrocultuur micro-farm ter wereld en gasten worden getrakteerd op een unieke ervaring waarbij de chef-kok Ekstedts buitengewone creaties bereidt in een open keuken tegen een achtergrond van een panoramisch uitzicht op zee.


Niklas Ekstedt

Chef Ekstedt: "De samenwerking met MSC Cruises om een nieuw dinerconcept te ontwikkelen op MSC World Europa was een spannende ervaring en we hebben iets heel bijzonders en unieks gecreëerd. Het menu is gebaseerd op mijn kernfilosofie dat alles moet beginnen met de allerbeste natuurlijke ingrediënten. De gerechten zijn eenvoudig maar vol van smaak en de micro-groenten die aan boord van het restaurant worden geteeld, worden gebruikt om de smaken, textuur en kleuren te verbeteren."

Voor meer informatie:
Babylon Micro-Farms
3409 Carlton St, Richmond
VA 23230, VS
www.babylonmicrofarms.com

Publicatiedatum: