Nieuwe producten in aantocht bij Snijpunt

Gehalveerde en geschoonde courgettes en komkommers

Na eerder dit jaar de groentesticks te hebben geïntroduceerd, zijn er nu weer nieuwe producten in aantocht bij Snijpunt. "We zijn nu de volgende nieuwe producten aan het onderzoeken: komkommer en courgette, gehalveerd én geschoond", vertelt Mark van der Salm.

"Van de geschoonde gehalveerde komkommer kunnen snel en eenvoudig partjes worden gesneden. Perfect om te gebruiken in salades bijvoorbeeld. Door de zaadlijsten te verwijderen, verlengt de houdbaarheid van het product en daarmee ook die van het eindproduct. De gehalveerde en geschoonde courgette kan bijvoorbeeld dienen als ingrediënt voor gevulde courgette, een steeds populairder gerecht."

"Het halveren en schonen van de komkommer en courgette wordt normaal gesproken handmatig uitgevoerd, wat een arbeidsintensief proces is voor iedereen. Op dit moment zijn we de mogelijkheden voor machinale verwerking van deze producten aan het onderzoeken. De verse producten kopen wij direct bij de teler om ze daarna in onze moderne, innovatieve productiehal te verwerken. De teler levert de producten optimaal voor ons snijproces aan, waardoor ook de prijsstelling interessant is. De aankomende periode gebruiken wij graag om te inventariseren welke behoeften onze klanten hebben op gebied van dit nieuwe product om zo tot het juiste productieproces te komen. Daarna kunnen wij het proces in gang gaan zetten", aldus Mark.

Groentesticks
Afgelopen zomer introduceerde Snijpunt al groentesticks: snackgroenten die in handige sticks gesneden worden. "Het verwerken van verse groenten tot groentesticks is een arbeidsintensief proces dat wij graag uit handen nemen. Met onze nieuwe machine produceren we groentesticks van paprika, courgette, bleekselderij, wortel, komkommer, rapen en rettich."

"Deze vers gesneden groentesticks zijn geschikt voor dipschalen en aperitiefschalen. Een heerlijke gezonde snack voor bij de borrel. In België wordt op de aperitiefschalen ook vaak bloemkool geserveerd. Speciaal hiervoor leveren wij ook bloemkoolroosjes zonder steel."

Voor meer informatie:
Mark van der Salm
Snijpunt
m.salm@snijpunt.nl
www.snijpunt.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven