Local Bounti begint met bouw teeltfaciliteit in Mount Pleasant

Local Bounti Corporation, een Amerikaanse teler, heeft op 5 januari de bouw van een nieuwe indoor faciliteit in Mount Pleasant, Texas, afgetrapt.

Na het slaan van de eerste paal begint het bedrijf met de constructie van een faciliteit van 2 hectare, waarin de Stack & Flow Technology van Local Bounti zal worden gebruikt voor de teelt en verkoop van de geteelde bladgroenten. Er zullen onder andere botersla, Romainesla, groene bladsla en andere slamengsels worden geteeld. Naar verwachting zal de faciliteit in het vierde kwartaal van 2023 in gebruik worden genomen. 

"We zijn blij dat we onze nieuwste faciliteit in Mount Pleasant kunnen bouwen en we daarmee onze aanwezigheid in het hele land kunnen vergroten. Met deze toekomstige, lokale vestiging kunnen we tegemoet komen aan de vraag van de consument in Texas en de aangrenzende markten," zegt Craig Hurlbert, medeoprichter van CEO van Local Bounti.

Nathan Tafoya, directeur van de Mount Pleasant Economic Development Corporation: "Mount Pleasant is blij Local Bounti te kunnen verwelkomen in de regio. Dit bedrijf voegt met hun innovatieve oplossing een gewenst technologisch ingrediënt toe aan de rijke voedselproductiegeschiedenis van Mount Pleasant. We zijn al begonnen met het trainen van personeel en er lopen al gesprekken voor het aangaan van partnerschappen. Mount Pleasant kijkt ernaar uit om nog vele jaren samen te kunnen werken met Local Bounti."

50 nieuwe banen
De bouw van de faciliteit begint onmiddellijk en zal naar verwachting ongeveer 50 directe banen opleveren in Mount Pleasant, Texas. Zodra de faciliteit in het vierde kwartaal van 2023 operationeel is, verwacht Local Bounti nog eens ongeveer 200 directe en indirecte banen te creëren in Titus County.

De toevoeging van de nieuwe faciliteit in het noordoosten van Texas zal naar verwachting de distributie van Local Bounti op markten in Texas, Oklahoma, Louisiana, Mississippi, Arkansas, Kansas en Missouri versterken. Verder is de faciliteit ontworpen om extra capaciteit te bieden om aan de bestaande vraag van grote retailers en en andere afzetmarkten in de hele regio te voldoen.

Voor meer informatie:
Local Bounti
www.localbounti.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven