Robbert de Mie, Vegimex:

"Markt Marokkaanse tomaten deze week flink aangetrokken na moeizame start"

Tholen - In december ging bij Vegimex het exportseizoen van de Marokkaanse, ronde tomaten van start. "Het begin van het seizoen was ondanks de hoge verwachtingen echter niet om over naar huis te schrijven", vertelt Robbert de Mie. "Er bleef lang Nederlands aanbod op de markt en tot de Kerst was de marktsituatie moeizaam."

Deze week volgde er echter een kentering op de markt en zijn de prijzen flink aangetrokken. "Het prijsniveau is zelfs verdubbeld ten opzichte van vorige week", vertelt Robbert. Hij verwacht dat de marktsituatie zich de komende tijd zal stabiliseren. Naast de tomaten verkoopt Vegimex ook Marokkaanse blokpaprika's, puntpaprika’s, chili pepers en courgettes. "De markt voor paprika's was afgelopen maand al een stuk beter dan de tomaten en is stabiel gebleven."

Vegimex startte in 2019 met het aanbieden van Marokkaanse producten op de Europese markt. Het pakstation waar het bedrijf mee werkt is verder geprofessionaliseerd en heeft de juiste certificeringen om te leveren volgens de normen van de Europese markt. "Scandinavië, Duitsland, België, maar ook Nederland zijn belangrijke afzetmarkten voor ons. In de eerste jaren leverden we vooral aan groothandels, maar we krijgen steeds meer voet aan de grond bij de retail. Dat is uiteindelijk ook ons doel, want zo komen we dichter bij de consument. Hoe minder tussenschakels, hoe verser het product."

Alle groenten worden vanuit Marokko rechtstreeks per vrachtwagen afgeleverd op ABC Westland. "We verwachten het Marokkaanse seizoen zeker nog tot en met maart door te trekken, misschien wordt het zelfs april, maar dat hangt af van het Hollandse aanbod. We hebben hiervoor in elk geval voldoende Marokkaanse tomaten tot onze beschikking."

Voor meer informatie:
Robbert de Mie
Vegimex
Westvlietweg 68-T
2495 AA Den Haag
Mob: +31 6 41 88 69 74
info@vegimexbv.com   
www.vegimexbv.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven