De opkomst van "Farming as a Service"

"We werken met gestandaardiseerde, modulaire boxen van 14,8 x 3,2 x 3,6 meter. Hiermee kunnen we minimaal 10 kilo per dag produceren," zegt Maan Said, oprichter en CEO van CRYSP Farms.


Maan Said

CRYSP Farms is gevestigd in Dubai en biedt "Farming as a Service", met alles van bedrijfsontwerp tot vergunningverlening, bouw, teelt en distributie. CRYSP Farms exploiteert momenteel dertien vertical farms rond de Arabische Golfstaten en de Seychellen, waaronder installaties bij het Ritz Carlton JBR, Carrefour Me'aisem en Mandarin Oriental.


De verticale farm bij het Ritz Carlton in Dubai

CRYSP Farms is technologie-agnostisch waardoor het bedrijf veel opties heeft bij het ontwerpen van installaties voor verschillende klanten. Een teeltbedrijf in Dubai zal bijvoorbeeld heel andere koelbehoeften hebben dan telers in een gematigd gebied. Bij een installatie in een supermarkt mag het systeem misschien minder oppervlak innemen, maar kan het wel hoger zijn.

"De units zijn specifiek ontworpen voor de omgeving waarin ze staan en voor het specifieke gewas. We hebben met verschillende hydroponische technologieën gewerkt en beslissen uiteindelijk op basis van de ruimte die de klant ons toekent," aldus Maan.

De in-store installatie bij Carrefour in winkelcentrum Ibn Batuta

Teelt in kleine hoeveelheden mogelijk met CRYSP
Dankzij de nauwe band met haar klanten heeft CRYSP Farms een duidelijk beeld van waar momenteel vraag naar is en de niches die verticale teelt kan vullen, en dat is niet alleen in de categorie bladgroenten. CRYSP Farms heeft 130 verschillende soorten geteeld in haar verticale teeltsystemen en biedt haar klanten de flexibiliteit om hun teelt aan te passen aan hun behoeften. Veel klanten willen bijvoorbeeld een combinatie van producten in kleinere hoeveelheden, of juist grotere volumes van minder soorten. Met CRYSP Farms zijn beide opties mogelijk.

"Deze technologie is heel nuttig voor hotels, want soms kunnen ze de gewenste producten slechts om de week krijgen, of is het product niet lang houdbaar. Door de productie bij CRYSP Farms onder te brengen, wordt dit probleem opgelost zonder veel extra werk op het terrein van de klant, omdat we de installaties overal vandaan in de gaten houden," aldus Maan.

Klik hier om foto's te zien van de installaties bij Carrefour en bij het Ritz Carlton in Dubai.

Wij brengen de farm
CRYSP Farms heeft zich voornamelijk gericht op hotel- en supermarktinstallaties in de Golfstaten en de Seychellen, maar wil uitbreiden over het hele Midden-Oosten en Afrika. Het bedrijf begint binnenkort met de exploitatie van een installatie in Egypte. CRYSP Farms gaat nog een stap verder en kijkt naar de verkoop van installaties en hun exploitatie aan cateringbedrijven, waardoor cateraars hun eigen verse groenten kunnen telen. Verder is CRYSP Farms geïnteresseerd in samenwerking met voedselverwerkende bedrijven.

"Andere cateringbedrijven brengen de producten in, maar wij kunnen de teelt inbrengen, waarna de klant alles ter plekke kan bereiden," zegt Maan.

Voor meer informatie: 
CRYSP Farms
info@cryspfarms.com 
www.cryspfarms.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.