"Uitval in uw planten? Laat onderzoeken wat het is"

De leverancier van stekgoed of planten doet er alles aan om telers ziektevrij materiaal te leveren. Of telers doen zelf de vermeerdering, dan doen zij dat ook het liefst zo gezond mogelijk. Toch is er vaak nogal wat uitval in nieuwe teelten.

Controle tijdens vermeerdering gaat vaak nog verder dan alleen de planten controleren. Ook recirculatiewater en herbruikbare trays worden gecontroleerd voor hergebruik. Dat kan vaak heel goed via kiemgetallen voor specifieke ziekten, stipt Ines van Marrewijk van Normec Groen Agro Control aan. "We faciliteren ook onderzoek naar de meest effectieve methode van ontsmetten, tot het testen van een wasstraat voor trays of kratten aan toe."

Voor een teler is bij binnenkomst visuele controle natuurlijk als eerste van belang, aldus de Senior Product Manager Tuinbouw. "Ziet u daar verdachte symptomen of ongezonde wortels? Wacht dan niet af maar zorg dat u enkele planten direct hygiënisch verpakt en laat het onderzoeken op ziekten. Of op mogelijke schade door chemie."

Voor meer informatie:
Ines van Marrewijk
Normec Groen Agro Control
ines.van.marrewijk@normecgoup.com 
www.agrocontrol.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven