Canadese studenten leren telen in Nederlands verticaal teeltsysteem

Artechno Growsystems en het Canadese Gold Leaf Technologies gaan een samenwerking aan. De Canadezen gaan de AVF+ Junior teeltcellen van Artechno aan hogescholen en universiteiten in Canada aanbieden. Op die manier leren studenten alvast telen in het meerlaagse teeltsysteem.

De AVF+ Junior is een innovatief verticaal teeltsysteem van Artechno Growsystems. Het systeem is ontworpen voor gewasonderzoek en het innoveren en creëren van teeltrecepten voor gewassen die geschikt zijn voor vertical farming.

De AVF+ Junior biedt alle hulpmiddelen voor professioneel onderzoek, zoals een volledig gecontroleerde omgeving, time-lapse camera's en alle middelen om tot de perfecte plant te komen. Dit maakt de Junior vooral interessant voor universiteiten en hogescholen, aldus de ontwerpers.

Het systeem bestaat uit één of meer klimaatcellen met meerdere gestapelde teeltposities. Hiermee kunnen verschillende proeven worden uitgevoerd om de beste combinatie van teeltvariabelen voor een bepaald gewas te bepalen. Ook kunnen meerdere teeltproeven tegelijkertijd worden uitgevoerd.

Gold Leaf Technologies levert complete oplossingen op onder meer het gebied van LED-belichting, automatisering en sensortechnologie. Het bedrijf levert oplossingen aan kastelers, vertical farmers en onderzoeksfaciliteiten. Het bedrijf biedt ook begeleiding bij de geleverde systemen.

Artechno Growsystems levert turnkey verticale teeltoplossingen. In de AVF+-'fabrieken' van het bedrijf groeien planten het hele jaar door onder optimale omstandigheden van zaaien tot verpakken. In dit continue proces zijn de input en output elke dag hetzelfde. De AVF+ Junior is het systeem van Artechno dat gericht is op gewasonderzoek. Studenten zijn al gewend te werken met teeltcellen, maar beide partijen zijn ervan overtuigd dat telen werken met een AVF+-klimaatcel 'een niveau hoger is'.  

Voor meer informatie:  
Artechno Growsytems
info@artechno.nl
www.artechno-growsystems.com 


Gold Leaf Technologies
www.goldleaftech.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven