Basilicum uit vertical farm: Een krachtig ingrediënt voor mannencosmetica

"Omdat de huid een zeer poreus orgaan is, is het belangrijk om natuurlijke producten te gebruiken voor een gezonde verzorging. Met dat in gedachten heb ik een cosmeticamerk opgebouwd op basis van basilicum uit vertical farms", zegt James Chase, oprichter en CEO van BAZ&CO.

Het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde vertical farmbedrijf levert huidverzorgingsproducten van natuurlijke oorsprong voor mannen, met basilicum als hoofdingrediënt. Het bedrijf produceert momenteel een body wash, een exfoliant en reiniger en een vochtinbrengende crème. De ingrediënten komen zoveel mogelijk uit het VK. Verder probeert BAZ&CO. alleen recyclebare materialen in haar verpakkingen te gebruiken.


James Chase

"Basilicum, een zeer goed product voor de huid dankzij de ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen, groeit ook heel goed in vertical farms. We kopen lokaal in omdat we vertrouwen op de Europese biologische normen en de transportkilometers zo veel mogelijk willen beperken", legt James uit. 


De producten

Informeren is de sleutel, vooral voor op mannen gerichte cosmetica
James legt uit dat het ontwikkelen van cosmetische producten voor mannen van 30 jaar en ouder uitdagingen met zich meebrengt, met name rond de ontvankelijkheid voor nieuwe merken. Het is daarom absoluut noodzakelijk dat BAZ&CO. haar verhaal vertelt en uitlegt waarom verantwoorde cosmetica van belang is voor een klantenbestand dat lang onderbediend is geweest. 

Over het algemeen krijgt duurzaamheid en welzijn volop aandacht, maar dit moet nog meer doordringen in de cosmetica-industrie. Het vertellen van het verhaal van vertical farming en biologische producten is belangrijk in cosmetica vanwege het prijskaartje dat aan natuurlijke ingrediënten vast hangt.


De teeltfaciliteit van Jones Food Company (Fotocredits: VerticalFarmDaily.com) 

"Cosmetica voor de massamarkt kan op grote schaal goedkoop worden gemaakt, deels omdat er vaak chemicaliën en synthetische ingrediënten gebruikt worden om de kosten laag te houden. Sommige merken zijn echter ook voorstander van natuurlijke ingrediënten. Naarmate er meer merken die visie omarmen, kunnen we een categorie voor deze producten creëren", zegt James.

Vanwege de Brexit is het momenteel moeilijk om de producten van BAZ&CO. buiten het VK te kopen. In 2023 hoopt het bedrijf zijn producten zowel in de VS als in Europa in de schappen te leggen. Het bedrijf is ook van plan een deodorant en een SPF-moisturizer te ontwikkelen om bescherming te bieden tegen UV-stralen.

Voor meer informatie:
James Chase (oprichter en CEO)
BAZ&CO.
hello@bazandcoskincare.com 
https://bazandcoskincare.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven