Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Crediteuren blijven zich melden bij curator Codema

Het faillissement van Codema wordt afgewikkeld alsof er slechts één vennootschap failliet is. Daarvoor heeft de curator toestemming gekregen, zo blijkt uit een nieuw faillissementsverslag. Eigenlijk zijn er meerdere bedrijfstakken, maar die zijn sterk verwerven. 

Sinds het verschijnen van het tweede faillissementsverslag hebben zich in totaal 358 concurrente crediteuren gemeld. Dat waren er afgelopen oktober nog minder dan 300. De concurrente crediteuren wachten samen op inmiddels in totaal ruim 14,1 miljoen euro. De belastingdienst heeft een preferente vordering van 11,5 miljoen euro bij de curator neergelegd en het UWV ruim 6 ton. 

Daarnaast claimt ABN Amro als pandhouder pandrechten op de voorraad van Codema en op de vorderingen op debiteuren. Onderhanden werk wordt uitgefactureerd. Ook over de verdeling van de opbrengst hiervan overlegt de curator met de bank.

Als curator is mr C.F.W.A. Hamm van Borsboom & Hamm Advocaten uit Rotterdam aangesteld. Het faillissement van Codema Systems Group B.V. is geregistreerd onder kenmerk: 10.rot.22.91.F.1300.1.22. Ook over Codema EMEA B.V. en Codema Nederland B.V. is faillissement uitgesproken op 3 mei 2022.