"Baby-komkommers Australische teler in verband gebracht met salmonella-uitbraak"

Op 23 december werd het Australische Perfection Fresh door het ministerie van Volksgezondheid van West-Australië geïnformeerd dat tot 19 mensen onwel waren geworden, nadat een gemeenschappelijke factor naar voren kwam dat deze mensen in de voorafgaande 7 dagen baby-komkommers hadden gegeten.

Na onderzoek door ministerie werd op 30 december de salmonellastam geïdentificeerd in een enkele verpakking baby-komkommers die op 23 december in een supermarkt in Perth was gekocht.

"Latere aanvullende producttesten door het ministerie hebben voor zover wij weten geen positieve resultaten voor salmonella opgeleverd. Dit betreft Qukes baby-komkommerproducten met als houdbaarheidsdatum 24/12/2022", aldus Perfection Fresh.

Sinds de ontdekking hebben de telers samen met het ministerie van Volksgezondheid verdere testen van het product en van de teelt uitgevoerd en 40 afzonderlijke testresultaten afgerond die allemaal negatief waren voor salmonella. Dit omvat het testen van retentiemonsters van dezelfde partij met een houdbaarheidsdatum van 24/12, ook negatief.

Perfection Fresh Chief Technical Officer, Andrew Redman: "We zijn onmiddellijk een grondig onderzoek gestart om mogelijke besmettingsbronnen te identificeren die de baby-komkommers kunnen hebben aangetast. Eerste onderzoeken naar de huidige systemen en praktijken op onze teeltlocaties hebben geen potentiële besmettingsbronnen aan het licht gebracht."

"Als voorzorgsmaatregel hebben we de hygiënische maatregelen en uitgebreide tests op baby-komkommers verscherpt om consumenten gerust te stellen dat baby-komkommers een veilig, lekker en voedzaam product blijven om te eten. Bij alle testen die we hebben uitgevoerd sinds deze kwestie aan het licht kwam, hebben we in geen enkel monster of binnen onze fabriek salmonella kunnen aantonen."

"We zullen alle baby-komkommers in de nabije toekomst uitgebreid blijven testen om de veiligheid van onze consumenten te waarborgen."

Voor meer informatie:
Luke Gibson
Tel: + 61 0412 638 695
perfection.com.au


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.