$ 127 miljoen sale-leaseback van kassen in Berea

Cofra Holding en Mastronardi nemen kassencomplex over van AppHarvest

Cofra Holding en Mastronardi nemen de kassen van de Amerikaanse teler AppHarvest in Berea over. Met de sale-leasebackconstructie is iets meer dan $127 miljoen gemoeid. De kas is geschikt voor de teelt van bladgroenten met een initieel leasepercentage van 7,5% over 10 jaar, met vier verlengingsperioden van elk 5 jaar.

Bij de bekendmaking van het nieuws eind december meldt AppHarvest ook de opening van de kas van 24 ha in Richmond, Kentucky.

Mastronardi Produce is de exclusieve marketing- en distributiepartner van AppHarvest. Het heeft de producten van AppHarvest, waaronder tomaten, bladgroenten en aardbeien, verkocht aan een paar van de belangrijkste supermarktketens, restaurants en foodservicepunten in de VS.

Een deel van de opbrengst van de sale-leaseback zal worden gebruikt om de eerder aangekondigde overbruggingslening van 30 miljoen dollar van Mastronardi Produce aan AppHarvest en de eerste twee jaar vooruitbetaalde huur van de faciliteit in Berea terug te betalen. Aanvullende details over de sale-leaseback zijn beschikbaar op het bijbehorende Form 8-K dat bij de SEC is ingediend.

"Het AppHarvest-team heeft dit jaar hard gewerkt om het netwerk van vier teeltbedrijven operationeel te krijgen, en die inspanningen hebben geresulteerd in de verviervoudiging van het aantal teeltbedrijven in ons netwerk, en een diversificatie van onze gewassen," zei AppHarvest-oprichter en CEO Jonathan Webb in het bericht van 27 december 2022. "Het team richt zich nu op de operaties om de teelt en inkomsten van de vier hightech teeltbedrijven op te voeren."

In het teeltbedrijf in Richmond is men inmiddels begonnen met de teelt van Campari-tomaten. De eerste oogst in Richmond wordt begin januari verwacht. Dit betekent dat AppHarvest waarschijnlijk voor het eerst commerciële zendingen zal hebben van elke faciliteit in haar netwerk van vier teeltbedrijven. In Richmond is de helft van het bedrijf momenteel beplant. De andere helft zal naar verwachting in 2023 worden beplant.

In wat volgens AppHarvest de grootste expansie is van gecontroleerde tuinbouwinfrastructuur in de geschiedenis van de VS, heeft het bedrijf het aantal bedrijven in haar netwerk in 2022 verviervoudigd. Al in 2022 opende het bedrijf twee kassen: een teeltbedrijf van 12 hectare in Somerset, Kentucky, voor aardbeien en komkommers en een kas van 6 hectare in Berea voor bladgroenten. AppHarvest biedt aardbeien onder het merk "WOW® Berries" en gewassen en eetbare bladgroenten onder het merk "Queen of Greens". In haar derde groeiseizoen heeft de AppHarvest-faciliteit in Morehead haar oogst verder gediversifieerd met snoeptomaatjes die onder het merk Sunset worden verkocht als "Flavor Bombs" en "Sugar Bombs". Morehead begon de oogst dit seizoen eerder dan gepland.

Voor meer informatie:
AppHarvest
www.appharvest.com 


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven