Engelse salade test vindt Listeria uit eerdere uitbraak

Onderzoekers hebben een salademix gevonden die besmet is met hetzelfde type Listeria dat enkele jaren geleden een uitbraak in meerdere landen veroorzaakte met 54 gevallen en 10 doden.

Salades en andere AGF-producten werden van september 2020 tot december 2021 in Engeland verzameld bij winkels en cateringbedrijven en werden getest op Salmonella, Shiga toxine-producerende E. coli (STEC), Listeria en Bacillus cereus.

Van de meer dan 600 monsters werd 84 procent als bevredigend beoordeeld, 12 procent als grensgeval en 4 procent als onbevredigend, zo blijkt uit de studie die onlangs is gepubliceerd in het Journal of Food Protection waarover Food Safety News schrijft.

De resultaten wijzen niet op een verbetering van de microbiologische kwaliteit sinds studies van de afgelopen 20 tot 25 jaar, aldus de onderzoekers.

De bemonsterde producten waren onder meer slabladeren, tomaten, verse kruiden, komkommer, wortel, paprika, ui en kool. De meeste producten met een bekende herkomst waren afkomstig uit het VK of Europa. 

Lees hier meer bij foodsafetynews.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.