Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meerdere etiketuitbreidingen voor glastuinbouw in decemberronde Ctgb

Nederlandse radijstelers krijgen er een gewasbeschermingsmiddel om valse meeldauw te bestrijden bij. Afgelopen maand heeft het College voor de Toelating van Gewasbeschermingsmiddelen en biocide (Ctgb) positief besloten over een etiketuitbreiding van het middel Pergado V. Het gaat om een uitbreiding die is gefinancierd door het Fonds Kleine Toepassingen Gewasbeschermingsmiddelen, schrijft Glastuinbouw Nederland dat in samenwerking met producent Syngenta werkt maakte van de uitbreiding.
 
”Goed nieuws dat wij als radijstelers indien noodzakelijk Pergado V in kunnen zetten. Valse meeldauw is een schimmelziekte die niet eenvoudig te beheersen is. En belangrijk om hiertegen met middelen af te kunnen wisselen, daarom is de komst van Pergado V zeer welkom”, aldus Cor de Vries, radijsteler en lid van de ondernemersgroep plantgezondheid van Glastuinbouw Nederland.

Bekijk hier alle besluiten van het Ctgb in december 2022 voor biociden en gewasbeschermingsmiddelen. Onder de besluiten komen we, naast een uitbreiding voor Pergado, ook uitbreidingen tegen voor Titus (onkruidbestrijdingsmiddel), Serenade (schimmelbestrijding), Takumi (schimmelbestrijding) en Closer (insectenbestrijding).

Fonds Kleine Toepassingen
De etiketuitbreiding is tot stand gekomen door samenwerking tussen de toelatinghouder Syngenta en de Coördinator Effectief Maatregelenpakket (CEMP) van Glastuinbouw Nederland. De kosten van de noodzakelijke residustudies, evenals de aanvraag en beoordelingskosten voor de NLKUG-aanvraag, zijn gefinancierd uit het Fonds Kleine Toepassingen. Dit fonds wordt gefinancierd door het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en het landbouwbedrijfsleven.

Omdat deze aanvraag is beoordeeld conform artikel 51 EG 1107/2009, is voor deze toepassing geen werkzaamheids- en fytotoxiciteitsonderzoek uitgevoerd. Er wordt daarom aangeraden een proefbespuiting uit te voeren voordat het middel wordt gebruikt. Het risico voor het gewas bij gebruik van dit middel in deze toepassingsgebieden valt onder verantwoordelijkheid van de gebruiker.

Bron: Ctgb / Glastuinbouw Nederland

Publicatiedatum: