Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"45 dagen na aanplant plukken we de eerste aardbeien"

De oogst van de eerste aardbeien op substraat in Zuid-Italië is weer een feit. Enkele weken nadat Comibmetal Carrera de laatste palen en goten had opgeleverd is de teler in productie.

"We zijn verrast door de resultaten", zegt Demetrio Nicodemo van Gruppo Nicofruit. "Op 22 oktober hebben we 130.000 bewortelde stekken op substraat geplant in een dubbelrijig systeem. Na 45 dagen plukten we de eerste aardbeien en we hebben ondertussen al vijf oogstrondes gerealiseerd. Ons areaal beslaat momenteel 1 hectare, maar de komende 4-5 jaar plannen we daar elk seizoen ongeveer 20.000 m2 aan toe te voegen. Het doel is om de teelt- en oogsthandelingen te versnellen en te vereenvoudigen, de werkomstandigheden van onze medewerkers te verbeteren en een antwoord te vinden op het nijpende tekort aan arbeidskrachten."

Foto's gemaakt op 20 december 2022 

Het substraatsysteem met tot drie in hoogte verstelbare rijen van Combimetal Carrera vergemakkelijkt het oogsten, garandeert een hogere productiviteit en zorgt voor een nettere teeltlocatie. "De maatsortering van het tot nu toe geplukte fruit is uitstekend. Het gemiddeld gewicht varieert van 30 tot 60 g. De rijping en uniformiteit van het fruit verbetert en het is gemakkelijker om plantenvoedsel en gewasbeschermingsmiddelen toe te dienen", besluit Nicodemo. 

Foto's gemaakt op 20 december 2022 

Giusi Carrera, verkoopmanager van Combimetal Carrera, een bedrijf dat staalconstructies ontwerpt en fabriceert, vertelt dat het haar veel deugd doet ondernemers tevreden te zien met hun investering. "We zullen ze altijd dankbaar blijven voor het vertrouwen dat ze in ons stellen. Ondanks de complexe sociaal-economische context sluiten we 2022 positief af, want we hebben meerdere systemen mogen installeren in Basilicata, Calabrië, Sardinië en Apulië en we hebben er nog enkele in de pijplijn voor 2023."

"Ondanks de onzekere situatie hebben we de afgelopen weken geprofiteerd van de lagere grondstofprijzen om enkele tonnen aluminium in te slaan. We blijven werken om de investeringskosten van onze klanten laag te houden en professionele systemen te ontwerpen voor aardbeientelers."

Voor meer informatie:
Combimetal Carrera Srl
Via Lido 3
75025 Policoro (MT) - Italië
Tel: +39 (0)835 973481
combimetalcarrerasrl@gmail.com
combimetalcarrera.it

Publicatiedatum: