Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vertical farming-oplossing gepresenteerd op aanstaande Fruit Logistica

Het Italiaanse Tomato+ presenteert haar volledig geautomatiseerde hydroponische teeltsystemen op Fruit Logistica 2023 in hal 3.1, stand A-42. Van 8 tot 10 februari kunnen de bezoekers van de internationale groenten- en fruitbeurs in Berlijn voor de eerste keer persoonlijk kennisnemen van de oplossingen van het bedrijf voor het telen van kruiden, groenten en paddenstoelen zonder gebruik van gewas-beschermingsmiddelen, onder alle klimatologische omstandigheden en met een waterbesparing van tot 90% in vergelijking met de traditionele methodes. 

Centraal op de stand zal Horto Professional staan, het voor de professionele teelt ontwikkelde vertical farmingsysteem. Horto Professional past in een container en hoeft volgens de Italianen 'alleen maar te worden aangesloten op het water- en elektriciteitsnet'.

De container meet 11 meter en is uitgerust met door de Italianen ontwikkelde en gepatenteerd technologie. Met een systeem van pads en met kunstmatige intelligentie kunnen telers de productiecycli regelen en is ook het teeltmanagement te regelen. De container van op afstand aansturen is ook mogelijk.

"Fruit Logistica is een geweldige kans om Horto Professional te presenteren aan een internationaal publiek van producenten en retailers", verklaart Daniele Rossi, CEO van Tomato+. "Onze oplossing heeft vooral voor warme of koude markten een grote impact: de teelt mogelijk maken ongeacht de externe weersomstandigheden kan in deze gebieden een essentiële bijdrage leveren om de tijd en afstand tussen productie en consumptie maximaal te verkorten.”

Op de stand van Tomato+ op Fruit Logistica zullen ook de teeltsystemen Horto2 en Horto4, bedoelt voor gebruik bij kleine ruimtes en in de horeca, te zien zijn.

Voor meer informatie:
Tomatopiu
www.tomatopiu.com 

Publicatiedatum: