Wat doet de huidige vertical farming markt in de VAE?

Na een vruchtbaar evenement en twee bezoeken aan Bustanica (Emirates Crop One) farm in Dubai en UNS Farms is het Vertical Farming Middle East Congress tot een einde gekomen. De Zenith Group organiseerde een driedaags evenement met een aantal fascinerende onderwerpen die interessante discussies opleverden.

Klik hier voor de fotoreportage van het Vertical Farming Middle East Congress.


Paneldiscussies op het congres

Retailprijzen
In supermarkten is zichtbaar dat er verschillende lokale leveranciers van sla zijn. Daarnaast hebben supermarkten ook schappen met buitenlandse exporteurs uit landen als Italië, Nederland en Spanje. De slaprijzen variëren van € 2,04 tot € 5,13, waarvan verticaal geteelde sla in dat gebied valt, vanaf € 3,08.

Betekent dit dan dat het marktaandeel alleen groot genoeg is voor (blad)groenten? Integendeel. Tijdens de conferentie en tijdens het bezoeken van bedrijven werd duidelijk dat glastuinders en vertical farm spelers gaan investeren in 'waardevollere gewassen zoals aardbeien en (cherry)tomaten.'

Een van de triggers voor de consument is dat de producten lokaal geteeld zijn. Het zijn niet zozeer de voordelen van de producten. Kansen die hier worden gezien zijn etikettering op producten en de voortdurende steun van de overheid, want die is nodig om deze innovaties te stimuleren via financiering en bewustwording.

Klik hier voor het fotoverslag van de bezoeken aan Bustanica en UNS Farms.

Is energie een probleem?
Zoals vermeld in eerdere verslaggeving over het evenement, is gebleken dat de telers echt proberen 'groen' te gaan wat het energieverbruik betreft. Hoewel hernieuwbare energie blijkbaar niet altijd op de voorgrond staat bij het begin van Controlled Environment Agriculture-projecten. Hoe meer hernieuwbare energieproducten de VAE zullen binnenkomen, hoe meer toegang er zal zijn voor CEA-spelers.

Toch hebben sommigen vermeld dat zij deze energiecomponent reeds aanpakken via lang uitgevoerde experimenten. Zo kwamen zij er bijvoorbeeld achter dat er ook via planten gekoeld kan worden als er met het klimaat wordt gespeeld. Deze technologie moet echter nog worden gecommercialiseerd door bedrijven.

Wat zijn de marktverwachtingen?
In het algemeen waren velen het erover eens dat CEA een enorme rol zal spelen in de toekomst van de Emiraten en het Midden-Oosten als zij blijven aandringen op lokale teelt. De huidige klimaatverandering wordt alleen maar erger, vooral de stijgende temperaturen. Het is te verwachten dat het een combinatie wordt van kassen, hybride- en vertical farms.

Klik hier om het fotoverslag van het Vertical Farming Middle East Congress te bekijken.

Klik hier voor het fotoverslag van de farmbezoeken bij Bustanica en UNS Farms.

Voor meer informatie:
Zenith Global 
info@zenithglobal.com 
www.zenithglobal.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.