Uitbreiding in de hele VS

Kruidenteler haalt 90% van de teelt naar binnen

Hoewel de vraag naar verse kruiden dit jaar wat vlak is geweest in de VS, laat het grotere plaatje zien dat de groei nog steeds gestaag is. "We hebben nog steeds een beetje groei en dat is inclusief de gebeurtenissen van de afgelopen jaren, zoals Covid. Het is stabiel en in overeenstemming met vorig jaar," zei Emily Dawson van Soli Organic.

Met name het vraagpatroon van Thanksgiving zag er dit jaar iets anders uit. "Het was extreem achtergebleven in vergelijking met vorig jaar. Ik heb het gevoel dat iedereen ongeveer een week later dan vorig jaar naar de supermarkt kwam en zijn kruiden kocht," zegt Dawson. Voor de feestdagen zijn verse kruiden zoals rozemarijn, salie, tijm, peterselie en munt populairder. De piek in de vraag naar basilicum komt eind december en begin januari.

Indoor teeltruimtes openen
Ondertussen is de voorraad kruiden iets groter dan vorig jaar. Soli is volop bezig die voorraden op peil te houden door zijn vollegrondvoorraden de komende jaren binnen te brengen in biologische indoor teeltfaciliteiten in het hele land. "We zijn van plan om 90% van de teelt binnen te halen via hoogtechnologische installaties die operationeel zijn of in ontwikkeling zijn in het midden van de Atlantische Oceaan, het zuidoosten, het noordwesten van de Stille Oceaan en het midden van het zuiden van de VS," aldus Dawson. "We hebben onze nieuwste teeltbedrijven geopend in Elkwood, Virginia, en Anderson, South Carolina, met extra faciliteiten in het noordwesten van de Stille Oceaan en het zuid-centraal van de VS die in 2023 online komen."

De vestiging in Anderson, South Carolina is een farm van 9.290 m2 en Soli's 13.006 m2 grote teelt- en bewerkingsfaciliteit wordt geopend in San Antonio, Texas, evenals een faciliteit van 12.077 m2 in Marysville, Washington. Het bedrijf blijft zoeken naar locaties voor hun volgende teeltbedrijven in het midwesten en noordoosten. "Dit alles biedt 365 dagen per jaar de zekerheid van bevoorrading en ook het indoor telen vermindert sterk het risico van door voedsel overgedragen ziekten, besmetting, enz.

De prijzen zijn vergelijkbaar met die van vorig jaar, zelfs met hogere prijzen voor teeltbenodigdheden zoals vracht.

Voor meer informatie:
Emily Dawson 
Soli Organic
edawson@soliorganic.com 
www.soliorganic.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.