binnenkijken bij Bustanica en UNS

Deelnemers Vertical Farming Middle East Congress bezoeken lokale bedrijven

Conform de agenda van het Vertical Farming Middle East Congress stond afgelopen woensdag een bezoek aan twee vertical farms in Dubai op het programma. De deelnemers reisden gezamenlijk per bus van Abu Dhabi naar Dubai, onderweg naar twee bedrijven, Bustanica (CropOne) en UNS Farms. 

Ze werden vriendelijk ontvangen door de teams van Bustanica, waaronder Danish Haziz, Aaron Moore en Stefan Klinkov, allen werkzaam bij Bustanica, een bedrijf van Emirates CropOne. In het bedrijf van 30.660 m2, dat meer dan 40 miljoen dollar heeft gekost, worden diverse bladgroenten, kruiden en eetbare bloemen geteeld, die worden geleverd aan diverse afnemers in het land. Danish meldde dat ze binnenkort ook aardbeien gaan telen. 


De rondleiding bij Bustanica 

Na de rondleiding was er een kleine proeverij opgezet door het team, waardoor de deelnemers alle gewassen konden proeven die Bustanica levert aan nabijgelegen supermarkten. Omdat nog niet alle teeltruimtes volledig operationeel zijn, produceert Bustanica nog niet de beoogde 3000 kg per dag. Maar dat is wel het uiteindelijke doel. 


Danish toonde met trots het productassortiment van het bedrijf

Tijdens de rondleiding deelde Aaron mee dat 90% van hun producten rechtstreeks naar supermarkten gaat, terwijl 10% wordt geleverd aan Emirates Airlines. Het werd duidelijk dat het teeltbedrijf gebruik maakt van handarbeid voor het zaaien, uitplanten, oogsten en verpakken. 


Mehlam zorgde ervoor dat iedereen het hele proces kon zien

Een bezoek aan UNS Farms
Na wat knapperige groenten te hebben gegeten bij Bustanica, vervolgde het gezelschap haar weg naar UNS Farms, een familiebedrijf dat zich al meer dan 50 jaar bezighoudt met tuinbouw. Mehlam Moiz, uitvoerend directeur, leidde de VFMEC-deelnemers door het bedrijf.

Het bedrijf kweekt diverse slamixen, kruiden, microgreens en eetbare bloemen en is in 2019 pas van start gegaan met het leveren aan retailers en horeca (B2B). Maar dat beperkt hun activiteiten niet, want ze kijken ook naar onder andere producten, van aardbeien tot paddenstoelen. 


Aan het eind van de rondleiding konden de deelnemers enkele verse producten proeven. 

Momenteel zijn de producten van UNS verkrijgbaar in meer dan twaalf supermarkten in de regio. UNS gebruikt een hydrocultuursysteem voor de teelt en wil de productie het komende jaar uitbreiden. 

Voor meer informatie:
CropOne
media@cropone.ag 
https://cropone.ag 

 

UNS Farms 
info@unsfarms.com
www.unsfarms.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.