20% meer aardbeien uit Egypte verwacht

Volgens Mohammed Ezzat, CEO van Green Nile Egypt, zal het aardbeienseizoen in Egypte een volumestijging kennen. "De stijging zal ongeveer 20% bedragen en is te wijten aan het koudere weer dit seizoen in Egypte, evenals aan nieuwe ontwikkelingen in de teelttechnieken. De kwaliteit zal echter variëren."

Green Nile Egypt teelt en exporteert verschillende gewassen. "Wij zijn een producent van bevroren groenten en fruit, volgens de IQF-methode. Ons belangrijkste gewas is aardbeien en we hebben het voordeel dat we zelf producent zijn, waardoor we onze kwaliteit kunnen controleren en een gewasbeschermingsvrij product kunnen leveren. Ons bedrijf exporteert naar vele bestemmingen over de hele wereld, en we hopen te groeien op de Europese markt."

Volgens Ezzat zijn de prijzen van bevroren aardbeien nog steeds onstabiel door de schommeling van het Egyptische pond ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

Voor meer informatie:
Mohammed Ezzat
Green Nile Egypte
Tel: +20 100 028 5606
Info@greennile-eg.com
greennile-eg.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.