Amerikaanse groentenprijzen november +40%

Volgens nieuwe cijfers van het Labor Department zijn de groentenprijzen in de Verenigde Staten in november met bijna 40% gestegen ten opzichte van de voorgaande maand.

Het lijkt erop dat de klimaatverandering een van de redenen is. In Californië heeft een aanhoudende droogte, die volgens studies is verergerd door de klimaatverandering, geleid tot land- en tuinbouwverliezen ter waarde van 3 miljard dollar in een staat die een groot deel van het voedsel van het land produceert. Door de megadroogte, die een groot deel van het Amerikaanse westen bestrijkt, is de hoeveelheid water die staten als Californië en Arizona ontvangen van de Colorado rivier verminderd.

Dankzij een aanzienlijk verminderde sneeuwhoeveelheid in 2022, na de droogste maanden januari en februari in de geschiedenis, heeft de Central Valley van Californië ook moeite om zijn gebruikelijke groente- en fruitproductie op peil te houden. En dan was er nog het feit dat de teelt van sla in de Salinas Valley verder is gedaald, als gevolg van een uitbraak van het Impatiens necrotic spot virus, dat zich van plant tot plant verspreidt en hele kassen kan decimeren.

Bron: news.yahoo.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.