Groententelers op Reichenau worstelen (ook) met hoge stookkosten

Door de gestegen kosten worden komkommers, tomaten en sla van het groenteneiland Reichenau duurder. De telers zijn bang dat de klanten hun groenten binnenkort niet meer kunnen betalen. "Onze gewassen hebben op dit moment twee tot vier graden nodig om te kunnen groeien. Als het buiten minder dan vier graden onder nul is, kost dat natuurlijk ook geld", vertelt slateler Egino Wehrle uit Reichenau aan SWR over de hoge stookkosten.

"We zien wel wat er gebeurt en dan passen we op een gegeven moment onze teelt en prijzen aan. Als we dit in de productprijs kunnen doorvoeren, zie ik over een langere periode minder problemen. Als we het niet kunnen uitvoeren, wordt de situatie kritiek," aldus Wehrle.

Voor meer informatie:
www.reichenaugemuese.de


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.