Sligro Food Group neemt Metro-activiteiten in België over

In het proces van de gerechtelijke reorganisatie van Makro Cash & Carry Belgium NV heeft de rechtbank in Antwerpen woensdag de gerechtsmandatarissen gemachtigd het merendeel van de Metro-activiteiten in België aan Sligro Food Group te verkopen.

Sligro Food Group neemt negen Metro groothandels (Antwerpen Zuid, Wevelgem, Luik, Hasselt, Middelkerke, Namen, Sint-Katelijne-Waver, Brussel en Vorst) en een honderdtal medewerkers vanuit de regiostructuur en het hoofdkantoor over. Bovendien wordt de medewerkers van de vestiging in Antwerpen Noord, die niet wordt overgenomen, een functie aangeboden in de nabijgelegen Sligro-ISPC vestiging in Antwerpen. De vestiging in Evergem en het personeel dat daar werkzaam is, gaat over naar Horeca-groothandel Van Zon. In deze combinatie wordt aan 506 medewerkers van Metro
een duurzame toekomst geboden.

47 miljoen
Voor de vestigingen die Sligro Food Group overneemt, wordt een bedrag van € 47 miljoen betaald, dat is inclusief het vastgoed van de locatie in Luik. Op de dag voorafgaand aan de overdracht van de activiteiten aan Sligro Food Group, zullen de resterende voorraad en aanwezige kasmiddelen worden geïnventariseerd. De courante voorraad zal tegen 75% van de netto inkoopwaarde worden overgenomen, de kasmiddelen tegen de nominale waarde.

Deze transactie behoeft de goedkeuring van de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA). De BMA heeft gedurende het
traject van de gerechtelijke reorganisatie al veel tijd en energie gestoken in het onderzoeken van de marktconsequenties.
Op basis van haar onderzoek heeft de BMA een ‘onvoorwaardelijke beslissing tot ontheffing’ verleend waardoor deze transactie nu reeds kan worden uitgevoerd. In de komende tijd zal de BMA haar onderzoek formeel afronden, waaruit vooralsnog geen significante belemmeringen worden verwacht.

Overdracht begin 2023
De komende weken zullen de laatste formaliteiten tussen de gerechtsmandatarissen en Sligro Food Group worden afgewikkeld en zal Sligro Food Group de voorbereidingen voor de overname voortzetten. Er wordt toegewerkt naar een overdracht van de activiteiten in de eerste week van januari 2023. De overgenomen activiteiten zullen worden ondergebracht in een voor deze transactie opgerichte entiteit, Sligro-MFS Belgium NV.

Er wordt een integratie- en supportorganisatie voor deze activiteiten opgetuigd bestaande uit de hoofdkantoor-collega’s die vanuit Metro over komen, ervaren Sligro Food Group collega’s en enkele specialistische adviseurs. Deze zullen worden aangestuurd door Willem-Jan Strijbosch (commercieel & operationeel) en Jeroen Kanters (financieel & operationeel), beiden met zeer veel Sligro Food Group ervaring. "Uiteraard kunnen zij rekenen op de volledige steun vanuit het centrale hoofdkantoor van de
Groep in Veghel en de hoofdkantoren in België."

Voor de aankondiging van de gerechtelijke reorganisatie werd er in de door Sligro Food Group overgenomen Metrolocaties en de bijbehorende bezorging, een omzet van circa € 300 miljoen op jaarbasis gerealiseerd. "Sinds de start van het proces van gerechtelijke reorganisatie is het uitdagend gebleken om de voorraad in de winkels op peil te houden en heeft de onrust rond dit proces veel impact op het personeel en de klanten van Metro gehad. Bovendien zal Sligro Food Group de vestigingen direct na overname kortstondig sluiten, om ze binnen enkele dagen één voor één te heropenen op basis van de technische infrastructuur en assortimenten van Sligro Food Group."

Wanneer medio januari 2023 alle vestigingen weer heropend zijn, wordt 'een significant lagere startomzet verwacht'. "Naar verwachting zal deze binnen enkele jaren weer teruggebracht kunnen worden naar het eerdergenoemde niveau."

Bron: Sligro Food Group


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.