Komkommertelers laten zich bijpraten over actuele rassenaanbod

De algemene ledenvergadering (ALV) van de Nederlandse gewascoöperatie Komkommer stond op dinsdag 29 november vooral in het teken van het aanbod van nieuwe komkommerrassen. Voor deze middag werden niet alleen leden, maar ook niet-leden van de gewascoöperatie Komkommer uitgenodigd. Vier zaadhuizen presenteerden hun rassen, waarbij uiteraard de actuele knelpunten alle aandacht kregen. Glastuinbouw Nederland staat hieronder kort bij de bijeenkomst stil.

De beschikbaarheid van resistente rassen stond centraal bij de vier sprekers. Gezien het krimpende pakket aan gewasbeschermings-middelen, wordt het belang van resistente rassen ook voor komkommertelers steeds groter. Maar in de presentaties van de vier zaadveredelingsbedrijven kwamen ook het landelijke areaal en de ervaringen met de belichte komkommerrassen aan bod.

Lopend onderzoek
Naast het gedeelte over de nieuwe rassen werden de aanwezige telers tijdens de ALV ook bijgepraat over de actualiteiten van de gewascoöperatie. De diverse lopende onderzoeken zijn besproken. Twee daarvan werden uitgebreid toegelicht door Jeannette Vriend, specialist Plantgezondheid bij Glastuinbouw Nederland. Specifiek werd er aandacht gevraagd voor het bijwonen van bijeenkomsten over de onderzoeken door telers. Telers kunnen er immers voor zorgen dat onderzoeken worden uitgevoerd met input vanuit de praktijk.

Bron: Glastuinbouw Nederland 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.