De achtergronden van biodynamisch – training vanaf 3 februari 2023

Doorschakelen naar Demeter, durf jij het aan?

Ben je boer of tuinder, of medewerker in de agrarische sector, en wil je ontdekken of doorschakelen naar biodynamisch wat voor jou is? Maak in vier dagen kennis met de achtergronden en de praktijk van de biodynamische landbouw. Warmonderhof Trainingen in Dronten verzorgt deze inleiding en kennismaking in samenwerking met Stichting Demeter. De training start 3 februari en bevat diverse bedrijfsbezoeken. 

Programma en doelgroep
De cursus is gericht op biologische boeren en tuinders met kennis en ervaring in biologische landbouw. Aan de hand van verschillende onderwerpen zoals bodemvruchtbaarheid en productkwaliteit maakt de cursist kennis met de visie en achtergronden van BD. Maar ook kringlopen en de invloed vanuit de kosmos op de groei van gewassen krijgen aandacht, evenals hoe BD-preparaten werken en wat de marktperspectieven zijn voor Demeterproducten. Er worden geen specifieke eisen gesteld met betrekking tot vooropleiding en werkervaring, wel dat de deelnemer werkt in de agrarische sector. Tijdens de trainingsdagen bekijken de deelnemers BD in de praktijk door diverse Demeterbedrijven te bezoeken in de omgeving van de trainingslocatie in Dronten.

De trainers
Je krijgt les van verschillende trainers, die allen veel ervaring hebben in verschillende aspecten van de biodynamische landbouw. Edith Lammerts van Bueren was docent, onderzoeker en professor groene veredeling. Leen Janmaat is adviseur & onderzoeker bij het Louis Bolk Instituut en werkt voor stichting Demeter aan collegiale toetsing en nieuwe ontwikkelingen. Petra Derkzen is biodynamisch boerin in Duitsland en zij is werkzaam voor de Biodynamic Federation Demeter International, waar zij verantwoordelijk is voor kennisoverdracht en training. Joke Bloksma was docent bedrijfsinrichting, werken met aandacht, fruitteelt et cetera aan Aeres MBO Dronten Warmonderhof. Ze is ontwerper van tuinen en landbouwbouwbedrijven en was jarenlang onderzoekster bij het Louis Bolk Instituut waar ze mede heeft vormgegeven aan het concept groei & differentiatie. Frens Schuring is al jarenlang docent veehouderij op Aeres MBO Dronten Warmonderhof. Als onderzoeker heeft hij zich verdiept in het wezen van de koe en hoe het dier functioneert binnen het landbouwbedrijf.

Voor meer informatie en aanmelden: www.warmonderhoftrainingen.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.