Revol Greens investeert in 'digitaal brein' voor autonoom telen

Revol Greens heeft Blue Radix gekozen om technologische diensten te leveren aan alle in de VS gevestigde kassen. Blue Radix biedt geautomatiseerde AI-oplossingen aan voor de dagelijkse beslissingen in de kassen van Revol Greens, waaronder autonome klimaatsturing, irrigatie- en energiebeheer.

De investering van Revol Greens in AI (kunstmatige intelligentie) zal de teeltopbrengst verhogen en de energiekosten verlagen. Dit draagt bij aan haar missie om sla en groenten te telen op een duurzamere manier, die beter is voor mens en planeet. De twee bedrijven begonnen hun samenwerking in april van dit jaar.

"We zijn verheugd om de kunstmatige intelligentietechnologie van Blue Radix te gebruiken om onze telers te ondersteunen en klimaat- en energiebeheersing te optimaliseren in ons groeiende aantal kassen", zegt Mohammed Oufattole, CTO van Revol Greens. "Met Crop Controller van Blue Radix verzamelen en verwerken we continu live data en gebruiken deze voor beslissingsautomatisering op een manier die veel efficiënter is dan menselijk mogelijk is. Onze telers krijgen nu de tools die ze nodig hebben om de teeltproductiviteit te maximaliseren en tegelijkertijd de energiekosten te beheersen."

Met Blue Radix' Crop Controller worden data verzameld, gestructureerd en verwerkt met behulp van algoritmes om zo de dagelijkse besluitvorming te automatiseren. Hierbij wordt voortdurend gezocht naar manieren om de kosten te verlagen en risico's 24 uur per dag, 365 dagen per jaar te minimaliseren. Het ‘digitale brein’ zal autonoom de klimaatomstandigheden van Revol's kassen beheren, sturen en stabiliseren en het energieverbruik optimaliseren. Zelfs op locaties met barre weersomstandigheden buiten, zoals de kas in Owatonna, Minnesota.

Autonoom telen voor sla in commerciële kassen
"We zijn erg trots om samen te werken met Revol Greens, een van de meest vooruitstrevende slabedrijven in de VS", zegt Ronald Hoek, CEO van Blue Radix. "We zijn verheugd om onze Crop Controller-algoritmes in actie te zien en om hen te helpen het meeste uit elke kas te halen en hun lokale kassen in de VS te blijven opschalen." 

De geavanceerde AI-technologie van Blue Radix berekent elke 5 minuten het optimale kasklimaat met behulp van plant- en klimaatsensoren op basis van historische gegevens en meerdaagse weersvoorspellingen, waardoor Revol Greens meer controle heeft over temperatuur, vochtigheid, koolstofdioxide en vereiste lichtniveaus in al hun kassen.

Vrijheid om te groeien in verschillende klimaatomstandigheden
De samenwerking van Revol Greens met Blue Radix stelt Revol Greens in staat om de productie nauwkeuriger te controleren op meerdere locaties in Minnesota, Californië, Georgia en Texas.

"Sla en groenten zijn complexer om binnenshuis te telen dan de meesten denken, vooral wanneer er in verschillende regio’s wordt gewerkt waar elke variëteit unieke instellingen vereist en je afhankelijk bent van de lokale weersomstandigheden buiten." Mohammed Oufattole vervolgt: "Met Crop Controller kunnen we de klimaatbeslissingen automatiseren op basis van elke slavariëteit en op basis van het lokale klimaatprofiel van de faciliteit, waardoor onze deskundige telers productieprognoses met meer precisie kunnen maken en hoogwaardige, consistentere gewassen kunnen leveren."

Verhoogde gewasopbrengst
"Door samen te werken met Blue Radix op het gebied van autonoom telen, hebben we de mogelijkheid om onze productie-opbrengst aanzienlijk te verhogen en tegelijkertijd ons energieverbruik en onze kosten laag te houden", zegt Michael Wainscott, CEO van Revol Greens. "Het uiteindelijke doel van Revol Greens is om veilige, duurzaam geteelde groenten toegankelijk te maken voor alle consumenten. Een van de manieren waarop we dit kunnen bereiken, is door de meest geavanceerde kastechnologie en teeltmethodes in de industrie toe te passen."

De technologie van Blue Radix wordt momenteel gebruikt in de faciliteit van Revol Greens in Owatonna, Minnesota, en ligt op schema voor verdere implementatie in Tehachapi, Californië, Athene, Georgia en in hun nieuwe faciliteit in Temple, Texas.

Voor meer informatie:
Revol Greens  
16 E Avenue A
Suite 201 Temple TX 76501
Texas, VS
info@revolgreens.com
www.revolgreens.com/ 

Blue Radix 
Van Nelleweg 1  
Tabak, kantoor 1-11
3044 BC Rotterdam    
info@blue-radix.com
blue-radix.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.