Biostimulant helpt aardbeien met stress

Telers van zachtfruit weten: in de herfst liggen kwaliteitsproblemen op de loer. Donkere dagen leiden dan gemakkelijk tot scheurtjes in de vruchten. Biobest adviseert daarom Bluestim. Deze biostimulant versterkt snel de celwand en loodst de vruchten veilig door stressvolle perioden.

Voor Bluestim is het nooit te laat, vertelt Biobest Product Manager Cindy Callens. “Telers kunnen er elk moment mee starten, ook nu nog. Wetenschappelijk onderzoek toont namelijk aan dat Bluestim binnen 24 uur de wortels, bladeren en vruchten bereikt. Dus wanneer het product een aantal dagen voor een stressmoment wordt toegepast, heeft het direct een positief effect op de vruchten.”

Stevigere celwand
Aardbeientelers die het product in de praktijk gebruiken, ervaren daadwerkelijk minder scheurtjes. “Dat is de verdienste van het hoge aandeel glycine betaïne in Bluestim”, vervolgt Cindy. Deze stof komt van nature voor in woestijnplanten en verbetert het water- en nutriëntentransport tijdens osmotisch stress. “Door deze osmoseregulatie van plantencellen wordt calcium beter opgenomen en ontstaan er stevigere celwanden. Die extra bescherming kan het gewas goed gebruiken op momenten dat het ineens warm of donker wordt.”

Minder scheurtjes
Aardbeien van de met Bluestim behandelde planten vertonen dankzij de stevigere celwanden minder scheurtjes en een langere houdbaarheid. Doordat het aantal scheuren en micro-barstjes afneemt, zijn er minder ingangspoorten voor ziekteverwekkers. Dat bevordert de kwaliteit ook op langere termijn.

Beste prestaties
Bluestim wordt geleverd als oplosbaar poeder en dient op het blad gespoten te worden (adviesdosering is 2 kilo per hectare). Om de invloed van onverwachte stresssituaties gedurende de volledige teelt tot een minimum te beperken, raadt Biobest aan het vanaf de bloei elke drie weken toe te passen.

Voor meer informatie:
Biobest Group
www.biobestgroup.com
info@biobestgroup.com


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.