Kennis delen over warmte uit de aarde? Rijswijk is de plek

Het Rijswijk Centre for Sustainable Geo-energy (RCSG) de Energy Cave is deze zomer geopend. De Energy Cave is een expositieruimte en ontmoetingsplek ineen waar de nieuwste inzichten over duurzame geo-energie technieken gedeeld worden. De provincie Zuid-Holland steunt het RCSG als versneller van de energietransitie.


 
Afdalen
Op verschillende locaties in Zuid-Holland wordt onderzocht of, en hoe, warmte uit de aarde ingezet kan worden als vervanger van aardgas. In de Energy Cave worden die kennis en ervaringen toegankelijk gemaakt. De bezoekers dalen letterlijk af in de aarde en krijgen op hun tocht inzicht in wat er allemaal mogelijk is, bijvoorbeeld op het gebied van boortechnieken.

Vakmensen
De laatste maanden zijn er al veel workshops en rondleidingen voor scholen en universiteiten georganiseerd in de Energy Cave. Deze evenementen zijn onder andere bedoeld om meer mensen te interesseren in geothermie, een vakgebied dat veel extra vakmensen kan gebruiken om de energietransitie te versnellen. De Energy Cave is daarnaast een avontuurlijke en internationale vergaderlocatie voor iedereen die zich in Nederland en daarbuiten bezighoudt met geothermie.

Testomgeving
Het RCSG is een open innovatie laboratorium waar onder andere geothermische energieoplossingen getest kunnen worden. Het zet zich als kennisinstituut en testomgeving in om innovaties, en daarmee de energietransitie, te versnellen. Het lab kan door internationale en nationale bedrijven gebruikt worden om materialen onder hoge druk en temperatuur te testen en bijvoorbeeld nieuwe boortechnieken uit te proberen in een full scale testomgeving. Het RCSG is een samenwerkingsverband tussen TNO, de provincie Zuid-Holland, de gemeente Rijswijk, het ministerie van EZK en Energie Beheer Nederland.

Bron: Provincie Zuid-Holland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.