Kleine hoeveelheden fruit in milieuvriendelijke verpakking: "Een wereldwijde trend"

Consumenten over de hele wereld zijn zich meer bewust geworden van het milieueffect van verpakkingen. Als reactie op deze ontwikkeling hebben verschillende sectoren hun normen voor verpakkingen verhoogd. De groente- en fruitsector richt zich vooral op milieuvriendelijke verpakkingen van hoge kwaliteit voor fruit. Deze trend is beter zichtbaar op overzeese markten, waar kleine hoeveelheden fruit in duurzame verpakkingen steeds populairder worden. Tegelijkertijd zijn eenvoud en bruikbaarheid belangrijke normen geworden voor verpakkingsfaciliteiten.

Kersencadeauverpakking ontworpen door Ant Intelligent Packaging Technology

Tianjin Ant Intelligent Packaging Technology is actief in high-end verpakkingsoplossingen. Het bedrijf levert verpakkingsproducten aan meer dan 500 klanten over de hele wereld die honderden merken vertegenwoordigen, waaronder levensmiddelen-, groenten- en fruitmerken. Het bedrijf biedt verpakkingsproducten, -oplossingen en -diensten.

Appelgeschenkdoos ontworpen door Ant Intelligent Packaging Technology

Ant Intelligent Packaging Technology levert producten en diensten zoals gekleurde dozen, geschenkdozen, handleidingen, labelstickers, kartonnen dozen, papierpulpmallen en ook intelligente verpakkingen, milieuvriendelijke verpakkingen en functionele verpakkingsdiensten.

Productiefaciliteit

Lu Wuqiang van Ant Intelligent Technology sprak onlangs over de marktomstandigheden en deelde zijn visie op ontwikkelingstrends.

Lu Wuqiang bij een stapel milieuvriendelijke dozen

Speciale lijm
Lu: "Wij leveren hoofdzakelijk verpakkingsproducten en -diensten aan handelaren en exporteurs van groenten en fruit. De fruitexport is goed voor ongeveer 40% van onze export. Wij exporteren verpakkingsproducten naar fruitteeltgebieden in Zuidoost-Azië, Zuid-Amerika, de Europese Unie en Zuid-Afrika."

"Er zijn twee belangrijke verschillen tussen onze exportproducten en onze binnenlandse producten. Ten eerste behandelen wij onze kartonnen dozen met een gepatenteerde lijm die helpt om de groei van schimmel of oxidatie tijdens het transport te remmen, wat het rijpingsproces in fruit vertraagt. Onze verpakking voor tomaten helpt bijvoorbeeld om de houdbaarheid van tomaten met een halve maand te verlengen."

"Ten tweede gebruiken we een voordrukproces dat de dozen steviger maakt nadat ze zijn geassembleerd. Ze veranderen niet gemakkelijk van vorm. Bovendien gebruiken we inkt op waterbasis, die beter is voor het milieu dan de traditionele inkt op oliebasis. Dat is een belangrijke vereiste op de internationale markt."

Lu in de drukkerij

Kosten grondstoffen
De kosten van houtpulppapier in de EU zijn de afgelopen jaren drastisch gestegen en de hoeveelheid bomen die voor pulppapier worden gekapt is toegenomen. Tegelijkertijd profiteerden Chinese verpakkingsbedrijven van lage arbeidskosten, lage productiekosten en snelle technologische verbeteringen om hun concurrentiepositie op de internationale markt te versterken.

"Door deze ontwikkelingen is ons aandeel in de internationale markt de afgelopen jaren aanzienlijk gegroeid. Een belangrijke verandering op de internationale markt in de afgelopen twee jaar is dat Russische drukkers zijn overgestapt van het drukken van kranten naar het drukken van verpakkingspapier. De export van Russisch papier naar China nam toe, waardoor China minder afhankelijk werd van ambachtelijk papier uit de VS. Niet alleen nam de export van Russisch papier naar China toe, ook de kostprijs van de distributie is lager, wat de Russische exporteurs een voordeel geeft." 

Tianjin Ant Intelligent Packaging Technology vervaardigt kartonnen dozen op basis van de eisen van de klant. Het aangepaste productieproces geldt niet alleen voor karton. Het bedrijf levert ook opvulmateriaal dat helpt om fruit tijdens het transport vers te houden. Het bedrijf biedt uitgebreide verpakkingsoplossingen voor handelaren in groenten en fruit.

Voor meer informatie:
Mr. Wuqiang Lu (CMO)
Tianjin Ant Intelligent Packaging Technology Co., Ltd.
China, Tianjin, Xiqing District, Zhangjiawo Town, Tian'an Creative Industrial Park 2505, postcode 300380
+8615611124666 
WeChat: luwuqiang
luwuqiang@gmail.com   
www.myxpack.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.