Fairtrade snacktomaten Agro Care in schap bij supermarkt Plus

Nu het aanbod van de Nederlandse winterteelt van tomaten door de hoge energiekosten een stuk lager is dan andere jaren, halen retailers weer tomaten van ver. Die van PLUS krijgen het keurmerk Fairtrade. "In mijn ogen brengt deze ontwikkeling twee heel belangrijke factoren samen. Enerzijds kunnen we onze klanten ook in de wintermaanden een smaakvol en kwalitatief product aanbieden en anderzijds hebben we de garantie dat de werknemers in het land van herkomst eerlijk betaald worden voor hun harde werk en daarmee ook voor hun gemeenschap kunnen zorgen", zo laat AGF-category manager Dave Kanters van PLUS weten op LinkedIn.   


foto: Dave Kanters, LinkedIn

Bij PLUS is het aanbieden van Nederlandse teelt het uitgangspunt. "Als we echter naar het buitenland moeten uitwijken omdat er geen Nederlands aanbod voorradig is, is het belangrijk dat we onze hoge kwaliteitsstandaard blijven waarborgen. Dat is gelukt! De Fairtrade snacktomaten van Agro Care liggen sinds vorige week in de schappen van PLUS. "PLUS is daarmee de eerste Nederlandse #retailer met een Fairtrade keurmerk op deze productgroep. Daar ben ik enorm trots op."

Qua verpakkingen heeft PLUS ook een stap gemaakt en is van Pet zakjes overgegaan naar Rpet bakjes.

Bron: Dave Kanters, PLUS


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.