Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"We worden een grote speler in de vertical farmingsector"

GreeenTech heeft voor 2023 een hoop projecten op de planning staan. "We worden een grote speler in de vertical farmingsector," zegt Dmitrij Lipovskij, directeur van GreeenTech, een bedrijf in Tsjechië.


Dmitrij Lipovskij

GreeenTech teelt bladgroenten en verkoopt basissystemen zodat anderen hetzelfde kunnen doen. GreeenTech heeft momenteel twee productiesystemen: de kleinere container farms en het Urbanio-systeem, een kleiner (maar nog altijd modulair) systeem dat is ontworpen voor kantoren, waar men planten wil opnemen voor de gezondheid van de medewerkers en het behalen van duurzaamheidsdoelen. De huidige focus van het bedrijf ligt bij het verbeteren van beide technologieën, zodat de hardware efficiënter  en intuïtiever wordt voor de gebruikers. Het bedrijf werkt ook hard aan hun merk door middel van een nieuwe website en andere materialen.

GreeenTech heeft een farm in Praag en heeft plannen om binnen Tsjechië nog drie extra farms te bouwen. Het doel van het bedrijf is om klanten binnen een straal van 100 km van de farms te kunnen voorzien van producten, zodat het transport zo minimaal mogelijk gehouden kan worden en de producten zo vers mogelijk verkocht kunnen worden.

Door meer farms te bouwen kan GreeenTech hun partnerschappen met nationale supermarktketens verder ontwikkelen en eventueel hun producten terug zien in de schappen daar. Het bedrijf werkt al samen met Albert, een Tsjechische supermarkt.

Grote ontwikkelingen in het Midden-Oosten
Zoals Dmitrij zegt, is er tijdens Dubai Expo 2020 een pilot van hen te zien geweest. Een algemeen manager van de Radisson-hotelgroep zag de technologie en vond deze interessant. Uiteindelijk heeft GreeenTech bij hen de container farm geïnstalleerd. Momenteel werkt het bedrijf nog aan een contract met de hotelketen om meer farms in meer hotels in het Midden-Oosten, waaronder Saoedi-Arabië, de VAE, Qatar, Bahrein en Oman te plaatsen.

"We willen in 2023 nog tien andere farms plaatsen in deze hotels en zijn momenteel bezig met de laatste details. Tijdens de expo zijn de voordelen van de farm heel duidelijk te zien geweest en sinds die tijd zijn we ons bedrijf aan het uitbouwen geweest in de regio. We hebben veel mogelijk nieuwe klanten ontmoet, van scholen tot winkels en hotels."

Voor meer informatie:
Dmitrij Lipovsky, directeur
GreeenTech
info@greeen.tech 
https://greeen.tech 

Publicatiedatum: