De Echte Groenteman Brouwer-Louwrink

“De kunst is om elke klant te verrassen”

Tholen – De omzet staat niet onder druk, wel de rentabiliteit in AGF-speciaalzaak De Echter Groenteman Brouwer-Louwink in Wormer. "We mogen zeker in deze november niet klagen over de omzet", vertelt bedrijfsleider Dennis.


Dennis, Barbara en Marcel

De voortdurende crisisberichten over inflatie en stijgende energiekosten zorgen dus nog niet voor een veranderd aankoopgedrag bij hun klanten. De winkel heeft natuurlijk wel te maken met gestegen kosten. "We hadden gelukkig al geïnvesteerd in energiebesparende maatregelen. Helaas zijn we wel genoodzaakt om kostenstijgingen deels door te berekenen aan klanten. Waar dat kan doen we dat", vertelt Dennis.

De AGF-speciaalzaak heeft al heel wat goede en minder makkelijke tijden meegemaakt. Brouwer-Louwrink is nog een van de weinige Échte Groentemannen die nog over zijn in Noord-Holland en heeft een lange historie.

De groentenhandel startte in 1934 met opa Piet Brouwer, hij begon voor zichzelf een groentenhandel met paard en wagen en opende later een winkel in De Rijp. Piet kreeg drie zonen. De oudste Piet jr. startte op zijn 16e met venten van groenten en fruit en begon later samen met zijn vrouw in Wormer een groentewinkel. Hun dochter Barbara nam de winkel later samen met Marcel Louwink over. 

De stap naar het huidige vershof, waar ze samen met een bakker en slager op een winkelplein zitten, werd in 2015 genomen omdat toen het hele winkelcentrum op de schop ging. Marcel en Barbara besloten  toen vol in te zetten op de traiteur. “In onze oude winkel was de verhouding los product en gemak ongeveer 40 – 60, maar in het gemak zat de groei”, vertelt Marcel. Op een beurs zagen ze de ‘perfecte’ toonbank met 64 vakken. Dat leek best een uitdaging om te vullen, maar al snel bleek dat geen probleem te zijn. "Genoeg ruimte voor variatie en dat is belangrijk, want het is de kunst om elke klant te verrassen", zo weet Marcel.

Hoewel groenten en fruit verkopen de hoofdzaak blijft voor de AGF-speciaalzaak, doen ze dat dus vooral in verwerkte vorm. De omslag naar traiteur is vooral gelukt door de kookkunsten van Barbara. 25 jaar geleden al, schreef ze de recepten voor het Tomatengemak, destijds uitgegeven voor leden van De Échte Groenteman. Marcel: "In heel Nederland kennen groentemannen haar recept voor Princessegemak, dat is nog altijd een hardloper in ons eigen assortiment.”

De omslag naar traiteur betekent niet dat er minder werk aan de winkel is. Het is zelfs een stuk intensiever geworden. Om half vijf worden de eerste pannen door Barbara al op het vuur gezet. Marcel gaat nog een aantal keer per week op pad om producten in te kopen. Hoewel de volumes niet meer verkocht worden, blijven ze wel zo veel mogelijk kwaliteitsproducten aanbieden. "Ons assortiment is veel breder dan dat het diep is", besluit Marcel.

Voor meer informatie:
De Echte Groenteman Brouwer Louwink
Faunastraat 82
1531 WH  Wormer 
Tel: 075-6425151
info@brouwer-louwrink.nl 
www.brouwer-louwrink.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.