Marokkaanse exporteurs van aardbeien en frambozen zetten zich schrap voor laagseizoen

Na een lange zomer in Europa, die het binnenlandse aardbeien- en frambozenseizoen hebben vertraagd, wachten Marokkaanse exporteurs nu op de stabilisering van de markt.

Mehdi Benchekroun, CEO van exporteur DMB & CO: "We willen niet concurreren met de lokale Europese teelt, omdat dat enorme bedrijfskosten met zich meebrengt. We zullen wachten tot het aanbod van de binnenlandse voorraad op is en dan vullen wij die plaats op in de markt."

Sommige grote producenten in Marokko starten hun export eerder; dat zijn bedrijven die meer kosten op zich nemen of al eerder grote investeringen hebben gedaan in hun afzetkanalen. Benchekroun verzekert ons: "Ondanks dat zullen wij altijd onze plaats hebben in de markt. Europa heeft het hele jaar een constante vraag."

De Marokkaanse exporteur heeft klanten op de traditionele Europese markt, zoals in Saint Charles, Rungis en Frankfurt. Benchekroun: "Onze markt in Europa doet het goed en heeft de capaciteit ons aanbod op te nemen. Soms hebben we wat betalingsproblemen. In het verleden werden we gedwongen tegen open prijzen te verkopen en dat willen we de komende seizoenen vermijden. We zijn dus op zoek om onze markt uit te breiden en kijken naar het oosten, naar Saoedi-Arabië, de VAE en Qatar."

De exporteur vertrouwt op een groot netwerk van telers in Larache en Moulay Bousselhem, bekende regio's voor het telen van rood zachtfruit, en heeft een aanbod van de meest populaire rassen aardbeien en frambozen.

Voor meer informatie:
Mehdi Benchekroun
DMB & CO
Tel.: +212661214337
mehdi.benchekroun@dmb-co.com


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.