AGF-winkel weer in bedrijf genomen door 4 vrouwen

Tholen – Oostzaan moest het een half jaar zonder echte gespecialiseerde AGF-winkel doen, maar nu zetten vier vrouwen de schouders eronder en is het dorp weer voorzien van kwaliteitsgroenten en -fruit. Op dezelfde plek waar vele jaren een AGF-winkel gevestigd was. Klanten weten de weg weer te vinden. Het aantal klanten breidt wekelijks uit, net als de omzet en zo groeit Nikita’s Groenten en Fruit gestaag verder.


Anja en haar jongste dochter Anoeska runnen deze dag de winkel

De winkel waar Nikita's Groente en Fruit is gevestigd, staat in de achtertuin van de opa en oma van Nikita. 35 jaar lang werd de winkelruimte gehuurd door groenteman Theo die er eind 2021 mee stopte. Er was toen geen opvolger en het pand kwam leeg te staan. Dat begon te kriebelen bij Nikita. Voor haar was het altijd een droom om een eigen groente- en fruitwinkel te beginnen. Ze startte daarmee in juni. Wegens gezondheidsredenen moest ze al een stapje terugdoen. Sindsdien springen haar twee zussen Anoeska en Sabrina en moeder Anja bij en hebben ze besloten het tot een gezamenlijk project te maken.

De 4 vrouwen vliegen het familiebedrijf stap voor stap aan. De winkel werd met eigen middelen opgeknapt. De winkel is van woensdag tot en met zaterdag geopend, want iedereen heeft er ook nog een baan naast. “Het is passen en meten, maar de taken hebben we onderling goed verdeeld”, vertellen zus Anoeska en moeder Anja. Samen winkeltje spelen was er vroeger niet bij. Daarvoor is het leeftijdsverschil te groot, maar dat dit een succes wordt, daar zijn ze van overtuigd.

Qua assortiment sluiten ze zoveel mogelijk aan bij dat van de vorige groenteman Theo. Daarnaast letten ze goed op klantenvragen. Dat er een koeltoonbank moest komen was duidelijk. “Waar zijn de salades?”, was meteen een veel gestelde vraag in de winkel. Dus zodra het geld voor een toonbank bij elkaar was gespaard, schaften ze er een aan. Een belangrijk product is de appelmoes die Theo altijd verkocht. “Daar is heel Oostzaan fan van en wij ook”, vertellen moeder en dochter. Ook de stoofpeertjes zitten inmiddels in het assortiment en die zijn ook niet aan te slepen. De kant-en-klare stamppotten lopen in deze tijd van het jaar ook erg goed, vooral bij het wat jonger publiek.
Nieuw in het assortiment zijn gembershots, avocado’s en gesneden uien, uit het assortiment is gesneden andijvie, want verrassend genoeg wordt alleen ongesneden andijvie in Oostzaan gekocht.

Als leveranciers hebben ze gekozen voor Van Gelder voor de gesneden producten, de appelmoes, stamppotten, stoofperen en de speciale bestellingen van klanten zoals bijvoorbeeld cassave. Het losse product bestellen ze bij Van der Lem in Uitgeest. “Bij deze leveranciers bestelde groenteman Theo ook. Bij Van der Lem is een verkoper die nog precies weet wat onze klanten willen.” Ook Schulpsappen zijn een belangrijk artikel.

Online is Nikita’s Groenten en Fruit te vinden via Facebook en een website met webshop. "Dat is nog groeiende," vertelt Anoeska. Klanten mogen ook via whatsapp en e-mail bestellingen plaatsen. Bezorgen doen ze (nog) niet, maar bestellingen staan klaar op een afgesproken moment in de winkel. Fruitmanden kunnen ook worden besteld. Deze worden tegen een vergoeding van 2 euro wel bezorgd. Daarnaast is werkfruit een belangrijke activiteit waar ze hard op inzetten.


Voor de koeltoonbank werd eerst gespaard

Het overgrote deel van de klanten is een wat ouder publiek, maar dat gaat vast veranderen. Toen de plaatselijke ijswinkel over de kop ging, heeft moeder Anja een impulsaankoop gedaan en kocht ze de ijstoonbank over. Die aankoop zal voor heel wat aanloop en nieuwe klanten gaan zorgen is het idee.

Voor meer informatie:
NIkita's Groenten en Fruit
Zuideinde 7
1511 GA Oostzaan
Tel.: 06 29282653
info@nikitasgroentefruit.nl 
FB Nikita's Groente & Fruit


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.