"Vertical farming zorgt voor duurzame en consistente productie Midden-Oosten"

"Het ontwerp van je faciliteit is erg belangrijk bij indoor farming, omdat je elke kubieke meter op een functionele en slimme manier moet inzetten. Het ontwerp moet ruimte bieden aan automatisering, om menselijke fouten zoveel mogelijk te voorkomen en moet ook nog eens financieel haalbaar zijn als we willen dat telers overstappen op indoor farming," zegt Abdel Rahma Alzubaidi, oprichter en directeur van het agtech-bedrijf Ivvest.


Abdel Rahmna Alzubaidi

Ivvest is een bedrijf dat in 2019 werd opgericht in Amman, Jordanië en vertical farms bouwt met behulp van hun eigen verticale teeltsystemen. Ivvest biedt momenteel twee oplossingen. De eerste is een 'capsule' of container farm, die als enkele eenheid geïnstalleerd kan worden en vervolgens kan worden opgeschaald. Het tweede product is een op maat gemaakte farm.

Van begin tot eind op maat gemaakt
Abdel legt uit dat de teeltsystemen van Ivvest intern zijn ontworpen, omdat zij de commercieel verkrijgbare systemen inefficiënt vonden op het gebied van het gebruik van de ruimte en hulpbronnen.

Ivvest heeft bijvoorbeeld eigen groeilampen ontworpen zodat het licht de gehele ruimte bedekt en 40% minder elektriciteit gebruikt. De farm wordt ook volledig geïsoleerd om de zonnestraling te reflecteren en het temperatuurbeheer in de farm te vereenvoudigen. De teler kan vervolgens met ventilatoren en HVAC-systemen het klimaat binnen de farm nauwkeurig beheersen.

Ivvest heeft twee operationele indoor teelteenheden, een in Amman, Jordanië en een pilot in Qatar. Het bedrijf werkt momenteel aan de installatie van een derde eenheid in Saoedi-Arabië.

"De eerste indoor farm in Amman werd gebouwd om de efficiëntie te bewijzen en de end-to-end oplossingen voor de structuur, de teeltsystemen, verlichtingssystemen en besturingssoftware te valideren. Voor dit project konden we samenwerken met een partner in Qatar," zegt Abdel.

Uitdagingen voor vertical farming in Jordanië
Omdat vertical farming nieuw is in Jordanië legt Abdel uit dat hij mensen moest overtuigen van de waarde ervan. Maar de verminderde hoeveelheid voedselkilometers en de hogere productkwaliteit vormen al een goed bewijs van de voordelen. Mensen worden zich steeds bewuster van vertical farming door alle projecten die worden opgestart en op social media en in het nieuws worden gedeeld. 

Ivvest heeft meer dan $ 100.000 opgehaald in de eerste investeringsronde, waardoor het bedrijf het uiteindelijke product kon ontwikkelen. Het bedrijf is nu bezig met een tweede investeringsronde, zodat het bedrijf de markten in het Midden-Oosten en Europa kan penetreren. Het bedrijf is al begonnen met het Startup Visa-proces in Nederland, om de R&D te versnellen. Ze zijn ervan overtuigd dat de marktpenetratie in de EU dan sneller zal verlopen.

"Over het algemeen hebben we een goede financiering. Er zijn dichtbij veel logistieke oplossingen beschikbaar en we worden gesteund door universiteiten en de gemeente Den Haag (Impact City-programma). We zijn ervan overtuigd dat dit een goed startpunt is voor ons," legt Abdel uit.

Voor meer informatie:
Abdel Rahmna Alzubaidi, oprichter en directeur
Ivvest
https://ivvest.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.