1 december, Wageningen

KNPV organiseert symposium 'Red de Lente – 60 jaar na Silent Spring’

In 1962 schreef Rachel Carson het spraakmakende boek Silent Spring over de effecten van gewasbeschermingsmiddelen op mens en milieu. Waar staan we nu, 60 jaar later? In hoeverre is wat zij schreef nog actueel?

Deze vragen worden onderzocht in de podcastserie ‘Red de lente’, een initiatief van CLM Onderzoek en Advies, in samenwerking met Handstand Media. Tijdens een symposium op 1 december gaat de Koninklijke Nederlandse Plantenziektekundige Vereniging (KNPV) enkele thema’s uit de podcast nader uitdiepen en kijkt men naar de toekomst.

Maatschappelijk debat over gewasbescherming
U kunt deze middag wetenschapsjournalist Dirk de Bekker bevragen over zijn ervaringen bij het maken van de podcast. Ook komen enkele geïnterviewden uit de podcast aan het woord. Ingrid Becks (Ctgb), Bas Bloem (RU), Dingeman Burgers (akkerbouwer) en Christy van Beek (Bayer) zullen een korte presentatie geven en vragen beantwoorden. Thema is de impact van gewasbeschermingsmiddelen op respectievelijk 1) de teelt van gewassen, 2) het milieu en 3) de gezondheid van de mens. Elisabeth van Nimwegen leidt, als ervaren wetenschapsjournalist en moderator, de middag in goede banen.

Klik hier voor meer informatie over het symposium en aanmelden.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.