Info Support ontvangt NABC om inzichten te delen over technologie in agrarische sector

Als onderdeel van een Incoming Moroccan Fact-Finding Mission, had Info Support donderdag 10 november de Netherlands-African Business Council (NABC) op bezoek. Info Support was een van de bedrijven die NABC bezocht, als onderdeel van een studiereis naar Nederland om inzichten op te doen op het gebied van agrilogistiek, tuinbouwketens en melkveehouderij. Naast Info Support, ging NABC ook langs bedrijven als Albert Heijn en Havenbedrijf Rotterdam.

De Marokkaanse delegatie bestond uit 24 overheidsambtenaren en bedrijfsleiders, werkzaam bij het ministerie van Landbouw, het Kadaster, de Centrale Bank en bedrijven zoals de bank Credit Agricole de Maroc. De delegatie neemt deel aan een opleidingsprogramma van de gerenommeerde Hassan II-universiteit in Rabat en de ESCA in Casablanca. In het kader van een studiereis brachten zij een bezoek aan Nederland. Dit bezoek is een belangrijke stap in de versterking van de diplomatieke banden tussen Nederland en Marokko en is geïnitieerd door de Nederlandse ambassade in Rabat met steun van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Lammert Vinke, manager agriculture, food & retail bij Info Support, leidde de presentatie. Hij ging dieper in op de grote digitale transformatie in de agri-, food- en retailsector en de specialistische ondersteuning die Info Support klanten hierin biedt. Hij dook in belangrijke markttrends en belichtte mooie praktijkvoorbeelden die aantonen hoe technologische innovaties het mogelijk maken om onder meer kosten te reduceren, afval te verminderen en een beter overzicht van de supply chain te krijgen. Daarnaast sprak Leanne Reichard, busines director bij HydroLogic, over water- en klimaatoplossingen voor voedselzekerheid. 

"Op het gebied van agribusiness en technologie zijn we in Nederland ontzettend innovatief en daar mogen we trots op zijn", vertelt Lammert Vinke. "Ook bij Info Support proberen we onze klanten zo goed mogelijk te ondersteunen in hun digitale vraagstukken. Het was een eer om de delegatie van de Netherlands-African Business Council te mogen verwelkomen en met hen van gedachten te wisselen. Zulke internationale bezoeken zijn voor alle partijen leerzaam."

Voor meer informatie:
Info Support
+31 318 552020
info@infosupport.com 
www.infosupport.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven