Biotechnologische aubergine klaar voor commerciële teelt op Filipijnen

Een biotechnologische auberginevariëteit kan nu commercieel worden geteeld op de Filipijnen. Deskundigen hopen dat de telers hierdoor minder of geen gewasbeschermingsmiddelen hoeven te gebruiken in de strijd tegen de gevreesde aubergine- en spruitboorder (Leucinodes orbonalis).

Het Departement van Landbouw-Bureau voor Plantenindustrie (DA-BPI) heeft de bioveiligheidsvergunning voor de commerciële vermeerdering van de EFSB-resistente Bt Aubergine (Event EE-1) verleend aan de Universiteit van de Filipijnen Los Baños (UPLB).

De wettelijke goedkeuring kwam na strenge en uitgebreide bioveiligheidsevaluaties uitgevoerd door de gezamenlijke beoordelingsgroep van de bevoegde nationale autoriteiten-Biosafety Committees en de certificering van de Event EE-1 als een gewasbeschermingsmiddel door de Fertilizer and Pesticide Authority, een agentschap onder het departement Landbouw.

Bron: manilatimes.net


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.