Vertical farm werkt samen met Nespresso, telers promoten lokale duurzame teelt

"Laten we het eens hebben over fastfood, junkfood, veel te bewerkt voedsel...dat is altijd verkrijgbaar, snel en handig. Het is makkelijk. Waarom kijken we niet op dezelfde manier naar gezonde opties? Wij willen bewijzen dat de toekomst van de verse voedselproductie duurzamer en toegankelijker kan worden," zegt Jessica Fong, de oprichter en directeur van Common Farms, een indoor farm in HongKong.


De vitrine

Common Farms is een samenwerking aangegaan met Nespresso en K11 MUSEA. Deze laatste is een modern winkelcentrum met een missie om het dagelijks leven van mensen te verbeteren door middel van creativiteit, cultuur en innovatie. Samen werken deze drie partijen aan een project om te laten zien hoe verse producten lokaal geteeld kunnen worden voor restaurants in een winkelcentrum en voor het aangrenzende Rosewood Hotel.

"De producten zijn op deze manier zo vers als maar zijn kan en tegelijkertijd wordt de CO2-voetafdruk verkleind, omdat er geen transport nodig is. We gebruiken ook overblijvend koffiedrap uit Nespresso-producten in onze groeimedia. Duurzaamheid is de belangrijkste factor in elke stap van het proces," zegt Jessica.

Het team van Common Farms

Een volledige 'beleving' van indoor farming
Zoals Jessica zegt is het doel van de vitrines bij K11 Musea om de consument direct in contact te brengen met het teeltproces. Voor de meeste mensen die in de extreem stedelijke gebieden van Hong Kong wonen, is de bron van hun voedsel iets wat ver van hen afstaat.

Door de teelt dichter bij de consument te brengen wil Common Farms een volledige beleving bieden van de mogelijkheden die indoor farming met zich meebrengt en laten zien dat de voedselproductie in de toekomst toegankelijker wordt en zeer duurzaam, door gebruik te maken van technologie├źn waardoor er minder water en elektriciteit nodig is."

"Door deze samenwerking is te zien hoe biologisch geteelde producten op dezelfde locatie worden geteeld als waar de mensen ze eten. Er is geen betere manier om de consument bewust te maken, dan door ze het te laten zien en ze voorbeelden te geven," zegt Jessica.

Alle producten van Common Farms worden gebruikt in wekelijkse workshops en verkocht aan restaurants in het winkelcentrum en het aangrenzende Rosewood Hotel. Common Farms heeft ook een aantal andere projecten lopen, evenals initiatieven in samenwerking met zakelijke partners om lokaal geteelde producten door middel van indoor farming verder te promoten in Hong Kong.

Voor meer informatie:
Jessica Fong, oprichter en directeur
Common Farms
https://commonfarms.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.