Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spaanse AGF-sector vraagt vrije doorgang tijdens transportstaking

De Spaanse overkoepelende AGF-brancheorganisatie Fepex vraagt dat de vrije doorvoer en de toegang tot de nationale en internationale markten worden gegarandeerd tijdens de transportstaking die ingaat in de nacht van zondag op maandag. "Eergisteren werd een nieuwe transportstaking van onbepaalde duur aangekondigd, maar november is precies een van de maanden met de grootste activiteit in onze sector: wekelijks worden er in Spanje zo’n 600.000 ton groenten en fruit verladen voor een waarde van € 700 miljoen", luidde het dinsdag bij Fepex.

"Twee derde van de groenten en fruit die we in de maand november verkopen, gaat naar het buitenland. De wekelijkse waarde bedraagt
€ 700 miljoen, dus de aankondiging van een staking van onbepaalde duur is een grote bron van zorg voor de hele AGF-sector. Bovendien gaat het hier om bederfelijke producten, waarvan de oogst of afzet niet kunnen worden uitgesteld."

"De vrachtwagen is daarenboven het belangrijkste vervoermiddel voor de distributie van groenten en fruit, zowel op de binnenlandse markt als voor de export. 94,1% van de door Spanje geëxporteerde groenten en fruit verlaat het land over de weg."

Voor meer informatie:
Fepex
www.fepex.es

Publicatiedatum: