Vader en zoon stappen succesvol over op verticale teelt

Een telersfamilie uit Hull die vijf generaties teruggaat, is bezig de moderne manier van groenten telen te transformeren. Graham en Matt Dunling zijn het team achter Worldwide Local Salads, gevestigd in Malmo Road, Oost-Hull. Deze vertical farm, de eerste in zijn soort in Yorkshire, is gebaseerd op de rijke expertise en indrukwekkende teeltkennis van de familie.

Volgens Grahame gebruikt de vertical farm minder stroom en dankzij een uniek belichtingssysteem kunnen ze economischer telen dan andere vertical farms. "We zijn 12 maanden bezig geweest om het systeem te perfectioneren, omdat we consistent kwaliteitsgewassen wilden telen, maar tegen een voor het publiek betaalbare prijs. We wilden ook meer stabiele gewassen telen en niet alleen microgreens, vandaar onze teelt."

Graham heeft over de hele wereld vertical farms gebouwd, waaronder de allereerste in het Verenigd Koninkrijk, en heeft de bijnaam 'The Godfather of Vertical Farming'.

Bij Worldwide Local Salads zijn ze niet alleen geïnteresseerd in het produceren van de beste kwaliteit en het best smakende voedsel, ze willen het ook op een economisch verantwoorde manier doen. Ze garanderen dat hun salades veel langer houdbaar zijn in de koelkast dan supermarktmerken, wat betekent dat er minder wordt verspild.

Ze hebben ook een belichtingssysteem voor verticale teelt ontwikkeld dat 40% minder energie verbruikt dan hun concurrenten. Om deze redenen vinden ze dat de overheid en de supermarkten zich sterk moeten maken voor lokale teelt

"Ambtenaren moeten lokale telers steunen, want we bestaan al generaties lang. Maar als ze alleen onderzoek en ontwikkeling en technologie willen financieren, missen ze iets belangrijks dat alleen ervaren telers kunnen bieden," aldus Matt.

Lees het volledige artikel op www.hulldailymail.co.uk.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.