Vertical farming: "Investeerders blijven afstandelijk"

"Bij vertical farms draait alles om het minimaliseren van de CO2-voetafdruk, maar nu zijn ze nog sterk afhankelijk van CO2 in cilinders of tanks, dat voornamelijk als bijproduct van fossiele brandstoffen wordt geproduceerd. Skytree's gedecentraliseerde direct air capture units kunnen helpen de kringloop te sluiten," vertelt Max Beaumont, oprichter van Skytree.

"Onze direct air capture technologie maakt het makkelijker voor vertical farms om de overstap te maken naar een schonere en betrouwbaardere manier om hun planten van CO2 te voorzien. Een echt circulaire methode voorziet in onze behoefte aan een duurzame economie op de lange termijn," voegt hij eraan toe.

De toename van vertical farming wordt alom gezien als een pluim op de hoed van een duurzame economie. Ard van de Kreeke, de oprichter van Growy: "Vertical farming heeft de laatste jaren veel belangstelling gekregen vanwege de belofte van duurzame voedselteelt."

Hij waarschuwt echter ook voor het feit dat vertical farms momenteel niet zo duurzaam zijn als we denken. Bij Growy zegt hij dat ze hard werken aan het creëren van een volledig circulaire en duurzame farm. "Lokale en duurzame voedselteelt hebben veel belangstelling gekregen en is ook iets dat goed aansluit bij het Amsterdamse beleid voor teelt en duurzaamheid," zegt Ard.

Terwijl de belangstelling voor duurzaamheid en vertical farming blijft groeien, helpt dat niet per se bij de financiering. Ard zegt dat het werven van fondsen "nog steeds erg moeilijk" is en dat het duurzaamheidsaspect investeerders niet aanzet tot investeren. Het investeringsklimaat is vooral de laatste maanden koud geworden voor startups en scaleups.

Lees het volledige artikel op www.siliconcanals.com.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.