Frankort&Koning neemt SproutCam in gebruik

"Zestien foto’s per spruit en dat op een volle sorteerder, daar kunnen geen mensenhanden tegenop"

Tholen - Frankort & Koning in Venlo heeft dit seizoen de 'Sproutcam' in gebruik genomen. “Het is prachtig om te zien hoe deze machine met behulp van 3D-beeldanalyse de knophoogte- en breedte, rijpheid en scheefstand tot op de millimeter bekijkt en selecteert", vertelt Harm Aben, bij Frankort & Koning verantwoordelijk voor de spruiten. 

"Als we de machine aanzetten, gaan de banden rollen en worden er honderden foto’s met een sterke flitslamp geschoten en schiet de machine de spruiten met afwijkingen eruit zodat deze niet verder kunnen lopen in het proces. Zestien foto’s per spruit en dat op een volle sorteerder, daar kunnen geen mensenhanden tegenop!"

"Omdat het een natuurproduct betreft en de kwaliteit van het product zeer afhankelijk is van de (weers-)omstandigheden waarin het groeit zijn we gestart met deze innovatie. Je bespaart niet alleen een berg handmatig werk, maar je krijgt een beter geselecteerde homogene en uniforme verpakking van spruiten, die bovendien nog veel beter houdbaar is dan normaal", aldus Harm.

"De reacties vanuit onze klantenkring zijn zeer positief. Ook zij zien  minder derving in het winkelschap. Ook onze telers steunen deze innovatie, uiteindelijk is de hele keten gebaat als we kwaliteitsslagen blijven maken in de keten", besluit Harm.

Voor meer informatie:
Harm Aben
Frankort & Koning
+31 (0)77 3897 294
+31 (0)6 5118 6407
H.Aben@frankort.nl 
www.frankort.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.