Deense medicinale cannabisteler betreedt Noorse markt

Stenocare heeft een distributieovereenkomst gesloten met de grootste distributeur en apotheekketen in Noorwegen, Apotek1, om nationale cannabisdistributie veilig te stellen vanaf dag 1. De 3 nieuwe producten op olie-basis zullen de eersten in hun soort in Noorwegen zijn en zullen beschikbaar zijn als medicijn op recept via alle Noorse apotheken.

Eerste in Noorwegen
Stenocare is de eerste, en op dit moment de enige leverancier van medicinale cannabis op olie-basis in Noorwegen met een portfolio van 3 medicinale cannabis olieproducten van de GMP gecertificeerde, Canadese leverancier AgMEDICA Bioscience. Apotek1 zal de logistiek en distributie in Noorwegen beheren en er daarbij voor zorgen dat de producten beschikbaar zijn voor alle patiënten, ook die in de zeer afgelegen delen van Noorwegen. Er zullen 3 verschillende medicinale cannabis olieproducten beschikbaar zijn voor patiënten in Noorwegen: THC druppels 30 mg/ml. CBD druppels 20 mg/ml en Balanced 15 mg/ml THC + 24 mg/ml CBD.

"Noorwegen is een lucratieve noordelijk markt. Nu krijgen Noren toegang tot onze producten zodra een dokter de medicijnen heeft voorgeschreven. Ook in de meest afgelegen gebieden in Noorwegen. Alle voorwaarden lijken te wijzen op een potentieel zeer interessante business voor ons in Noorwegen," zegt CEO Thomas Skovlund Schnegelsberg.

5 markten in totaal
Het Deense bedrijf in medicinale cannabis heeft zijn activiteiten nu uitgebreid naar 5 sterk gereguleerde en volgens de telers 'veelbelovende nationale markten', naast het creëren van 'sterke lokale partners' en distributie. Het Deense bedrijf richt zich op toetreden tot 10 landen voor 2025.

"De Scandinavische markten zijn uitdagende markten om te betreden met hun sterk gereguleerde geneesmiddelenmarkten met uitgebreide patiëntenzorg en medicijntesten. Maar met de toestemming om zijn producten te verkopen in Noorwegen, hebben wij weer bewezen dat de groeistrategie werkt", zegt CEO Thomas Skovlund Schnegelsberg. 

Met de toevoeging van Noorwegen als markt voor Stenocare is de telr halverwege haar doel om 10 markten te betreden voor 2025. "We zien sterke signalen dat Noorwegen de komende kwartalen en verder aanzienlijke verkoopvolumes zal opleveren. We streven ernaar de eerste speler te zijn binnen de medicinale cannabissector, en vanaf vandaag zijn we officieel de eerste speler die in alle 3 de Scandinavische landen aanwezig is. We hebben de laatste 3 jaar een stijgende vraag naar legale medicinale cannabisbehandeling gezien in Noorwegen."

Beschikbaar voor patiënten
De werkzaamheden voor de import van Stenocare's volledige spectrum medische cannabisolieproducten zullen onmiddellijk beginnen, en de producten zullen naar verwachting eind 2022 beschikbaar zijn voor patiënten, in afwachting van het internationale import/exportcertificaat. Medicinale cannabis kan in Noorwegen alleen legaal worden gebruikt voor behandeling als het voorgeschreven is door medische specialisten. In eerste instantie zullen pijnklinieken het voortouw nemen bij de introductie van deze nieuwe medische cannabisolieproducten, maar de producten zullen in heel Noorwegen verkrijgbaar zijn.

Stenocare gaf vorig jaar een kijkje in de keuken via video's van kassenbouwer Havecon, dat de teeltfaciliteit bouwde. 

Voor meer informatie: 
STENOCARE A/S
info@stenocare.com
stenocare.dk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.