Oud eigenaar Houweling's Tomatoes aangeklaagd in verzekeringszaak

Casey Houweling, voormalig eigenaar van Houweling's Tomatoes in Camarillo, Californië, wordt aangeklaagd door het California Agricultural Network (CAN), een vereniging van werkgevers in de agrarische sector met een eigen verzekering. Zij beweren dat Houweling het verzekeringsnetwerk heeft verlaten terwijl hij meer dan €3 mln aan werknemerscompensatieclaims verschuldigd was. CAN werd in 2004 als non-profit opgericht. Houweling's Nurseries Oxnard werd in 2006 lid van het netwerk en bleef aan tot oktober 2021.

Houweling verkocht vorig jaar een 64 groot kascomplex in Camarillo aan een cannabisteler voor ongeveer 93 miljoen dollar. CAN stelt dat Houweling aan extreme zelfbevoordeling deed toen zijn bedrijf vorig jaar het kascomplex verkocht.

Houweling zegt tegen de Pacific Coast Business Times dat hij weliswaar betrokken was bij de verkoop van het pand, maar dat hij niet betrokken was bij het ontslaan van het personeel, schadeclaims van werknemers of andere operationele zaken. Houweling's sloot zijn tomaten- en komkommerbedrijf en begon zijn 486 werknemers te ontslaan in augustus 2021 nadat cannabiskweker Glass House ermee instemde het pand te kopen.

CAN stelt dat meer dan 100 van die werknemers na hun ontslag een schadevergoeding hebben aangevraagd. Omdat Houweling's Nurseries Oxnard zijn lidmaatschap van CAN had beëindigd tegen de tijd dat die claims binnenkwamen, verklaart het verzekeringsnetwerk dat het overbleef om de claims te betalen, die in totaal meer dan € 3 mln bedragen.

Sinds Houweling CAN heeft verlaten en de faciliteit heeft verkocht, is Houweling een nieuw teeltbedrijf begonnen om tomaten te telen in de kassen die aan Glass House zijn verkocht Dat bedrijf, Houweling's Camarillo, heeft veel van de ontslagen werknemers weer in dienst genomen, weet de Pacific Coast Business Times.

Het California Agricultural Network eist een schadevergoeding plus rente over de € 3 mln die het naar eigen zeggen heeft betaald en een schadevergoeding als straf. 

Bron: Pacific Coast Business Times


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.