Glastuinbouw op kaft Klimaat- en Energieverkenning 2022

Er is gisteren een nieuwe Klimaat- en Energieverkenning (KEV) verschenen. Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) beschrijft daarin de ontwikkelingen van de broeikasgasemissies en het energiesysteem in Nederland in het verleden, het heden en de toekomst. Met de KEV worden de ontwikkelingen getoetst aan de belangrijke nationale en Europese klimaat- en energiedoelen. 

Op de kaft van het meer dan 200 pagina's tellende rapport staat een kas met roze LED-belichting. In het rapport gaat het ook over de sector, waarvan de verwachting is dat er een verschuiving plaats gaat vinden naar minder energie-intensieve teelten. 

Op de dinsdag waarop de KEV verscheen heeft het kabinet de 'Klimaatnota 2022' gepubliceerd over de voortgang van het klimaatbeleid en de prioriteiten voor 2023. Ook daarin aandacht voor de glastuinbouw. 

Als iedereen zich door alle pagina's heen geworsteld heeft, volgt op deze kanalen meer over beide documenten. Wie zelf alvast wil beginnen, moet hier zijn voor de KEV en hier voor de Klimaatnota


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.