Zachtfruitsector weet Fruit Cleaning Service goed te vinden voor zachtfruit met een probleempje"

"Ook voor kwalitatief mindere bessen zijn er mogelijkheden in de markt"

Tholen - Een flink aanbod blauwe bessen hoofdzakelijk uit Peru vindt momenteel zijn weg richting de Europese markt. In de ideale wereld komen alle bessen in optimale condities aan, in de werkelijkheid ligt dat wat genuanceerder. Daarom zag anderhalf jaar terug Fruit Cleaning Service in Venlo het licht.

Inmiddels weten telers en wereldwijd het Venlose bedrijf te vinden. "Ook handelaren en zelf retailers bellen ons op om enkele mindere en of afgekeurde partijen te verwerken richting industrie. Zie ons als eerste hulp bij zachtfruit met een kwaliteitsprobleem. We hebben overal wel een oplossing voor", vertelt Robbert Leisink, die benadrukt duidelijk onderscheid te maken tussen klasse I en II fruit. Overigens wordt voor beide klasseringen iedere kilo vergoed.

"Een container met een temperatuur- en/of CA-probleem is uiteraard een drama voor zowel teler als eindklant, maar met onze constructie kunnen we de teler een zo goed mogelijke oplossing bieden via Fruit Cleaning Service en de desbetreffende klant eventueel alsnog verder helpen met vervangend klasse I fruit vanuit Fruitful-Berries. Beide bedrijven hebben dan ook een andere gedachtegang en uiting voor de markt, beide wel in de expertise waarvoor ze bedoeld zijn."

"In tijden waarin voedselverspilling een hot item is, bieden wij concreet een oplossing. Ik kan me voorstellen dat er de komende weken veel fruit binnen gaat komen vanuit Zuid-Afrika dat in de havens vast heeft gestaan met de blokkade. In het verleden werden veel afgekeurde pallets gestort. Wij zorgen met de nodige inspanningen ervoor dat het fruit toch een plekje vindt in de markt."

Voor meer informatie:
Robbert Leisink
Fruitful-Berries
Venrayseweg 106B
5928 RH Venlo
Info@fruitful-berries.com     
www.fruitful-berries.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.