Keniaanse luchthaven wil AGF-export vergroten

Het district Uasin Gishu werkt samen met Eldoret International Airport om de export van AGF via de onderbenutte luchthaven te bevorderen. Gouverneur Jonathan Bii bezocht de luchthaven om de faciliteiten te beoordelen. Hij zei dat er een groot potentieel is om de productie van gewassen, waaronder groenten, fruit en bloemen, voor de export via de luchthaven te verhogen. De faciliteit, die meer dan 25 jaar oud is, is vooral gericht op import, terwijl de export van producten naar de internationale markt minimaal was.

Volgens luchthavenbeheerder Walter Agong zal de landingsbaan met 500 meter worden verlengd, zodat hij plaats biedt aan grote vrachtvliegtuigen.

Gouverneur Bii: "Het is duidelijk dat we alles in huis hebben om de export van onze producten naar de internationale markt te bevorderen. Wat alleen nog nodig is, is dat onze telers worden voorgelicht over de beste teeltpraktijken om het beste uit ons land te halen."

Hij voegde eraan toe dat de regio gunstige weersomstandigheden heeft die een impuls geven aan de teelt van avocado's, sperziebonen en maïs, naast andere producten die in het buitenland verhandelbaar zijn.

"We zullen ervoor zorgen dat vrachtvliegtuigen die op de luchthaven landen, goederen en producten van onze telers terugbrengen. Dit wordt mogelijk gemaakt door afspraken te maken en inzicht te krijgen in de vereiste normen voor export," aldus Bii.

Bron: the-star.co.ke


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.